Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PRIZNAO KRIVICU Osumnjičenom za ubistvo Zejćirovića godina i po zatvora zbog droge

Hronika
Autor:

Foto: Cvijeta Kovačević/RAS Srbija

Osnovni sud u Brčkom osudio je na jedinstvenu kaznu zatvora od godinu dana i šest mjeseci Suvada Djedovića (22) iz brčanskog naselja Brka, optuženog da je držanjem marihuane radi prodaje počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i oštećenja tuđe stvari.

– Izricanje kazne Djedoviću rezultat je sporazuma o priznanju krivice, kojeg je Tužilaštvo zaključilo s optuženim odmjerivši je u skladu sa sudskom kaznenom politikom za ovu vrstu krivičnih djela, a kojeg je Osnovni sud prihvatio – saopšteno je iz Tužilaštva.

U saopštenju se podsjeća da je Djedović  procesurain što je u kući i improviziranom objektu iza kuće u Brki skrivao 55 paketa s više od 42 grama opojne droge marihuane, koji su pronađeni prilikom pretresa izvršenog 5. septembra 2019. godine.  Tužilaštvo mu je stavilo na teret i da je nekoliko dana ranije, nakon svađe ispred jednog ugostiteljskog objekta u Brki oštetio tuđi automobile.

Foto: Avaz/RAS Srbija

– Cjelokupan krivični postupak za ova krivična djela pravosnažno je okončan kažnjavanjem počinioca u roku od pet mjeseci – navodi se u saopštenju i dodaje da se privodi kraju istragu u kojoj se Suvad Djedović sumnjiči da je zajedno sa Suanom Halilovićem, Nihadom Hukićem i Samidom Šabanovićem 17. novembra prošle godine nad Edinom Zejćirovićem izvršio krivična djela otmice i ubistva. Nakon što su uhapšeni početkom decembra svima im je određen pritvor.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO