Hronika

Produžen pritvor bratu od ujaka ubice iz Mladenovca: Utvrđuje se porijeklo oružja kojim je Uroš Blažić ubio 9 osoba

Na prijedlog Višeg javnog tužilaštva u Smederevu sud je produžio pritvor B.G. iz Kragujevca, inače bratu od ujaka Uroša Blažića (20), osumnjičenog za masovno ubistvo u Duboni i Malo Orašje.

Uroš Blažić
FOTO: NENAD BOŽOVIĆ, MUP/RINGIER

Pritvor mu je produžen s obzirom na postojanje okolnosti koje ukazuju na uznemirenje javnosti, potvrđeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Osumnjičenom se stavlja na teret krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pročitajte još

B.G. je uhapšen zbog činjenica utvrđenih u istrazi koja je u toku protiv Uroša Blažića, R.B. i G.G. u cilju utvrđivanja i razjašnjavanja svih okolnosti koje se odnose na porijeklo oružja, municije i eksplozivnih sredstava koje je okrivljeni Blažić koristio prilikom izvršenja krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret, odnosno koje je pronađeno prilikom pretresa objekata koje su koristili okrivljenih osoba.

Prethodno su uhapšeni i otac i ujak Uroša Blažića, koji se takođe sumnjiče zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija i oni se nalaze u pritvoru.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu