Hronika

Pokrenut disciplinski postupak protiv ubice iz Mladenovca: Uroš Blažić pravio haos u zatvoru, ošamario drugog pritvorenika

Protiv Uroša Blažića (21), osumnjičenog za masovno ubistvo kod Mladenovca, pokrenut je disciplinski postupak nakon što je u pritvoru u Smederevu udario šamar drugom pritvoreniku.

Uroš Blažić
FOTO: NENAD BOŽOVIĆ, MUP/RINGIER

Uroš Blažić je iz Specijalne zatvorske bolnice u kojoj je bio na vještačenju, vraćen u pritvor u Smederevu i prvu noć je napravio problem i fizički napao cimera.

Inače, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu naređena su dva vještačenja u slučaju masakra kod Mladenovca.

Uroš Blažić 4. maja ove godine sijao je smrt po selima Malo Orašje u Dubona. U krvavom piru ubio je osam osoba, a ranio 14.

Pročitajte još

Blažić je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu priznao da je na ljude pucao jer je “osjećao da su mještani stvarali zavjeru protiv njega, da je bio izložen podsmijehu, ruganju”.

Nakon ubistva, policija je uhapsila njegovog oca, ujaka i brata. Njima je svima određen pritvor do 30 dana.

Blažić je masakr izveo samo dan nakon masovnog ubistva djece u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru.

Uroš Blažić i mapa kretanja
FOTO: MILAN ILIĆ, GOOGLE MAPS/RINGIER

Smrt je počeo da sije iz sela Malo Orašje, a zatim došao u Dubonu. Nakon što mu se očev “mercedes” zaglavio u obližnjoj njivi ukrao je automobil. Ukradenim vozilom došao je naplatne rampe “Mali Požarevac” prijetio taksisti i putnici taksija, bombom, čime je prinudio vozača da ga odveze do sela kod Kragujevca gdje je i uhapšen.

Blažiću se stavlja na teret krivična djela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila. On se nalazi u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen. Nekoliko dana kasnije uhapšen je njegov otac R.B. zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, piše Telegraf.

Prilikom pretresa objekata koje koristi R.B. policija je pronašla nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver nalik na vatreno oružje, jedna ručno pravljena naprava sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih dijelova za vatreno oružje.

On se takođe nalazi u pritvoru kao i ujak osumnjičenog Uroš Blažića, G.G. koji se takođe sumnjiči za krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije