Hronika

Ubica iz Mladenovca se primirio: Prije par nedjelja napravio je haos u ćeliji, a evo šta radi 2 mjeseca od zločina

Osumnjičeni U. B. iz Dubone kod Mladenovca za koga se sumnja da je počinio masakr, već dva mjeseca se nalazi u pritvoru, u kom je 17. juna bio u centru skandala.

Uroš Blažić
FOTO: NENAD BOŽOVIĆ, MUP/RINGIER

Kako su objasnili iz Višeg suda u Smederevu, tog dana pritvorenik U. B. sukobio se sa svojim cimerom u ćeliji.

– U Okružnom zatvoru došlo je prvo do verbalnog, a potom i do fizičkog sukoba između pritvorenog U. B. i drugog pritvorenika J. S., na taj način što je pritvorenik nasrnuo i udario otvorenom šakom u predjelu lica U. B., koji mu je uzvratio udarac zatvorenim šakama u predelu glave. Isti su sami prekinuli sukob i o tome obavijestili radnike Okružnog zatvora – stoji u saopštenju suda i navodi se da ih je obojicu pregledao ljekar.

Pročitajte još

Kod pritvorenika J. S. ljekar je konstatovao povredu u vidu podliva ispod lijevog oka, dok pritvoreni U. B. nije imao povrede..

Inače, kako Kurir saznaje, u pitanju je lakši disciplinski prestup, a od 17. juna U. B. i J. S. više ne dijele ćeliju. U. B. je prebačen u drugu sobu, takođe grupnu. Od tada je miran i povučen, poštuje kućni red i nije pravio probleme. Primirio se – kaže izvor.

Podsjetimo, U. B. je kobnog 4. maja iz svoje kuće u Šepšinu otišao do sela Malo Orašje gdje se zaustavio kod spomenika gdje su mladi roštiljali i družili se povodom đurđevdanskog uranka, i tu je izašao iz kola, uzeo kalašnjikov i počeo da rešeta po tinejdžerima.

Nažalost, tada je ubio pet mladića, a nekoliko njih rani, svoj krvavi pir nastavlja ka selu Dubone gdje kod škole puca na okupljene koji sjede na klupi i ubija troje, a ranjava nekoliko njih. U. B. zatim bježi kolima zemljanim putem, ali pošto se zaglavio u blatu, bježi pješke sve do jedne kuće gdje krade kola od domaćina i vozi se do naplatne rampe Mali Požarevac gdje zaustavlja taksi u kom je putnica, koji ga vozi do sela nadomak Kragujevca gdje je potom sutradan u uhapšen u kokošinjcu svog ujaka.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije