Društvo

“PROTJERAĆEMO VIRUS” Dr Kon optimistično o vakcinaciji, evo kada predviđa KRAJ PANDEMIJE

Doktor Predrag Kon bio je gost "Nacionanog dnevnika" na Televiziji Pink gdje je istakao da u drugoj polovini godine možemo očekivati da korona bude potisnuta sa naših prostora.

“PROTJERAĆEMO VIRUS” Dr Kon optimistično o vakcinaciji, evo kada predviđa KRAJ PANDEMIJE
FOTO: NOVO JUTRO/YOUTUBE/SCREENSHOT

Ovo što sam vidio, čini mi se da smo bili disciplinovani. Mislim da će to biti dovoljno da nam se ne vrati i da ne krene naglo da nam se penje broj zaraženih. Imamo kontake pojedinačno i preko grupa, formalnih sastanaka nije bilo. Brojevi koji se smanjuju ukazuju na to da nema nečega što bi nas uznemiravalo – rekao je doktor Predrag Kon, prenose Novosti.

On je dodao da su veoma dobre vijesti da se smanjuje broj hospitalizovanih osoba.

– Pred nama je period gdje treba da imamo optimizam. Ono što možemo da kažemo, jeste da ćemo protjerati virus sa ovih naših područja. Normalno to neće biti sutra, ali tamo u drugoj polovini godine će pošast biti potisnuta. Masovna vakcinacija je jedno od rešenja. Tu nema mnogo oklijevanja, država garantuje za vakcine – rekao je dr Kon.

Kako je naveo, on se osjeća dobro, nema temperaturu i da je odlično reagovao na vakcinu koju je primio.

– Osjećaj sigurnosti i bebednosti ne može zamijeniti ništa. Oprez i optimizam su najbitniji. Želim svima sreće. zadovoljstva i skavlja u perspektivi. Imaćemo i Božić i još slava. Moramo da budemo strpljivi – zaključio je on.