Biznis

Radnike iz kancelarija ipak vratili kući: Majkrosoft i Linkdin donijeli odluku na neodređeno, a iza svega se kriju loše prognoze

Majkrosoft i Linkdin su, zbog pandemije, na neodređeno vrijeme odložili povratak zaposlenih u kancelarije i na puno radno vrijeme.

Radnike iz kancelarija ipak vratili kući: Majkrosoft i Linkdin donijeli odluku na neodređeno, a iza svega se kriju loše prognoze
FOTO: RITCHIE B. TONGO/EPA

To je bilo planirano za 4. oktobar, objavila je američka softverska korporacija na svojim veb stranicama.

– Planirali smo da 4. oktobra bude prvi mogući datum za potpuno ponovno otvaranje Majkrosoftovog sjedišta u Redmondu i mnogih drugih radnih mjesta u SAD-u, ali kako smo rekli našim zaposlenima, promijenili smo te planove zbog neizvjesnosti oko Covid-19. Odlučili smo da nećemo da pokušavamo da predvidimo novi datum za potpuno ponovno otvaranje naših radnih mjesta u Sjedinjenim Državama – objavio je Majkrosoft, prenosi Blic.

Očekuje se da će se zaposleni vratiti na posao u kancelarije kada to bude moguće učiniti “sigurno, slijedeći smjernice javnog zdravstva” kaže se u objavi.

Osim toga, Majkrosoft je najavio 30-dnevno prelazno razdoblje, koje će zaposlenima dati vremena da se naviknu na rad u kancelariji, a planira se i zadržavanje fleksibilnog pristupa poslu.

Prihvati notifikacije