Hronika

RODITELJI U AGONIJI Potraga za dječacima nestalim na Dunavu ušla u 9. dan

Iako bez rezultata za sada, detaljna pretraga Dunava, priobalja i obale u Apatinu neće biti obustavljana dok se ne pronađu nestali Antonijo (11) i Patrik (10), dječaci kojima se svaki trag gubi od ponedjeljka 29. maja i čiji su bicikli i stvari pronađeni u blizini kajak kluba na obali.

Potraga za nestalim dječacima iz Apatina
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Potraga je u toku, neće biti obustavljena do daljnjeg. Na terenu su kao i prethodnih dana ronioci Žandarmerije, ribolovci, ribočuvari i drugi koji su se uključili u potragu, rečeno je Blicu u Policijskoj upravi Sombor.

Opsežna pretraga rijeke i terena započela je u utorak 30. maja i nije prekidana nijednog dana i pored loših uslova za pretragu zbog visokog vodostaja Dunava, nulte vidljivosti i svih okolnosti koje prate ovaj slučaj.

Porodice ne gube nadu

Nestanak dječaka najteže podnose članovi porodica, roditelji i bliska rodbina. Kako su mediji prenijeli, Patrikov otac Slobodan Bogdan je rekao da ne gubi nadu i apelovao je na sugrađane, ali i sve druge ljude dobre volje da im pomognu u potrazi za dječacima.

– Ne isključujem ni varijantu da su djeca oteta. Zbog toga smo oblijepili grad njihovim slikama. Molimo ljude da što više dijele te fotografije, pa ukoliko ih neko primjeti da nam javi. Spremni smo za svaku saradnju, samo da dođemo do djece! Više bismo voljeli da vjerujemo u priču da su oteti, jer onda ima nade da su živi – rekao je Slobodan.

Nestala dva dječaka u Apatinu
FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

Odmah po njegovom apelu u potragu su se uključili volonteri i sugrađani koji su detaljno pretraživali Dunav i obalu nizvodno od mjesta gdje su nađene stvari dječaka i gdje se sumnja da su ušli u rijeku.

Dunav je prethodnih dana bio i u opadanju, u potrazi je bilo više čamaca sa posadama, u potrazi su ronioci sa sonarom,volonteri Šumske uprave i marine u Apatine, kao i ronioci iz Beograda.

Očevi sumnjaju da su dječaci oteti

Da bi odredili pravac potrage u vodu su spuštali bovu i pratili su njen trag. Tada je uočeno da je bova ubrzo bila kilometar nizvodno što znači da je strujanje nevjerovatno brzo.

Do roditelja stižu informacije da su možda dječaci kidnapovani i da su viđeni na raznim mjestima. U međuvremenu se pojavio svjedok, muškarac iz Apatina koji je ispričao da ih je vidio kako se kupaju u rijeci u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima.

Otac malog Antonija, Zoran Mišković je izjavio medijima da ne isključuje mogućnost i da čak vjeruje da su djeca oteta. Sve okolnosti njemu ukazuju da su “namjerno ostavljene bicikli i stvari”. Vjeruje da su živi!

Pročitajte još

On je ispričao da je njegov sin 29. maja poslije škole došao kući, a zatim je oko 15 sati sa drugim dječacima otišao da vozi bicikl.

– Svaka čast svima koji traže i na rijeci i na obali. Svi se nadaju da su živi. I ja mislim da su živi i da su oteti, da su ih ukrali. Ne spavamo, tražimo ih danima i noćima i nećemo stati dok ih ne nađemo – kaže Zoran i poručuje da je spreman sve da da samo da im se djeca vrate.

Slične sumnje imala je već prvog dana potrage i jedna od rođaka dječaka Patrika.

– Nada umire posljednja. Nadamo se živi, da će se pojaviti. Ne vjerujem da su ulazili u rijeku. Mislim da ih je neko odveo i stvari složio na obali da bi sve izgledalo kao da su ušli u Dunav. Dijelim mišljenje roditelja i nadam se da su oteti, jer onda možemo očekivati ponovo da ih vidimo. U suprotnom, to je gotovo nemoguće. Ovdje je Dunav dubok oko 30 metara, ima puno virova, voda nosi, guta… – rekla je rođaka koja od prvog dana prati potragu za Patrikom i Antonijom, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije