Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

IMA LI KRAJA IZBORIMA U SDS Savić kandidat za Šarovićevog zamjenika

Regioni
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Rado Savić

Načelnik Lopara Rado Savić najozbiljniji je kandidat za zamjenika predsjednika Srpske demokratske stranke (SDS), saznaje Srpskainfo u toj partiji.

Predsjednik SDS Mirko Šarović je najavio da se na sljedećoj sjednici Glavnog odbora očekuje imenovanje njegovog zamjenika, kao i članova Izvršnog odbora ove stranke. U ovom trenutklu niko u partiji ne zna kada će tačno ta sjednica da bude održana.

Od preostalih pozicija, najaktraktivnija je ona koja se čuva za drugog čovjeka najveće opozicione partije, a na njoj se, formalno, može naći svako od potpredsjednika. Mada se ranije spekulisalo da je u finišu trke za predsjednika stranke Vukota Govedarica odustao u korist Šarovića upravo zbog toga da bi, navodno, on bio njegov zamjenik, naši izvori tvrde da je takav scenario u ovom trenutku nerealan.

– Šarović je najužem krugu saradnika već rekao da Govedarica neće biti njegov zamjenik. Kao sljedeći kandidat pominjao se Milan Miličević. Ali, pošto je on izabran za predsjednika Glavnog odbora stranke, Rado Savić važi za najozbiljnijeg kandidata za zamjenika predsjednika SDS. Savić i Šarović su u dobrim odnosima, a načelnik Lopara je među prvima, kao predsjednik Optinskog odbora SDS, podržao kandidaturu Šarovića za lidera stranke – tvrde naši izvori.

Ni Šarović ni Savić nisu odgovarali na naše pozive.

Podsjećamo, na konstitutivnoj sjednici Glavnog odbora SDS 1. septembra izabrano je novo rukovodstvo stranke. Za predsjednika GO reizabran je Milan Miličević, a za potpredsjednika Nenad Lalić iz Istočnog Sarajeva. Izabrano je i 6 potpredsjednika SDS – Rado Savić, Mićo Mićić (Bijeljina), Nemanja Vasić (Prnjavor), Vukota Govedarica (Gacko), Mladen Bosić (Brčko) i Nedeljko Glamočak (Kotor Varoš).

Za novog generalnog sekretara SDS izabran je Zoran Latinović, nekadašnji načelnik Gradiške.

Za sada, u vrhu SDS nema nikog iz najvećeg grada Banjaluke, zbog čega je odmah protestovao ministar bezbjednosti BiH u tehničkom mandatu Dragan Mektić. Pošto, po Statutu, Predsjedništvo SDS može da broji do 15 članova, još ima mjesta da u rukovodstvu SDS bude predstavnik najbrojnije izborne jedinice u Srpskoj.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO