Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ŠEFU PORUČILI DA BUDE BOLJI Zatvorio restoran jer su svi radnici DALI OTKAZ istovremeno

Svijet
Autor:

Foto: ILUSTRACIJA, BLJESAK.INFO/PROMO/RAS Srbija

Gastropub bio je prisiljen da zatvori svoja vrata nakon što je svih 26 radnika dalo otkaz u isto vrijeme iz osvete zbog niza dugotrajnih sporova s vlasnikom.

Takav potez radnika dogodio se ranije ovoga mjeseca kad je osoblje u “The Shopu” u Troju u američkoj saveznoj državi Njujork uručilo otkazno pismo vlasniku Kevinu Bladdžetu.

Prema njujorškim novinama Tajms Junijon zaposlenici su bivšem šefu kredom na ploči ostavili poruku da bude bolji.

Moto restorana bio je “naporno radite i ostanite skromni” – iako je nekoliko članova osoblja reklo lokalnom listu da se šef rijetko pojavljivao u restoranu uprkos tome što živi u stanu iznad njega.

Situacija je eskalirala prošli mjesec kad je nekoliko radnika otkrilo da su im smanjene plate i počelo tražiti nove poslove. Osim toga, rekli su i drugima za svoje planove, a posljednji spor s platama prelio je čašu.

– Gledao sam kako se njegovo ponašanje degradira do tačke u kojoj on jednostavno nije bio prisutan u poslu, a kada je bio, bio je nasilan – izjavio je bivši službenik.

Bladžet je negirao tvrdnje da je bio nasilan.

– Kad imate posla s hrpom milenijalaca koji misle da imaju sva ta bogomdana prava, morate ih držati u redu. Jasno sam dao do znanja da mogu dati otkaz ako im se ne sviđa – rekao je on, prenosi Index.

(Index)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO