Banjaluka

"SNSD želi da ima svoje načelnike" Stanivuković predlaže iste ljude koji rade kao ovlašteni potpisnici

Gradonačelnik Draško Stanivuković održao je sastanak sa predstavnicima klubova odbornika, ali i sa svim relevantnim subjektima i građanima, odnosno ciljnim grupama stanovništva, koji više od 90 dana čekaju na rješavanje problema u Banjaluci zbog neodržavanja sjednica Skupštine Grada.

Draško Stanivuković
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Pored odbornika, danas su sastanku prisustvovali i predstavnici javnog prevoza, višečlanih porodica, svih onih građana koji čekaju besplatne građevinske dozvole. Sastanku je prisustvovao i dio građevinskog sektora, investitora, odnosno svih onih koji žele da ulažu u naš grad. Bili su prisutni i građani iz Kuljana i Priječana, koji čekaju mjesecima da im bude plaćena zamjena zemljišta, a koje su oni ustupili kako bi mi mogli da završimo dio ulice u njihovom naselju. Takođe, prisustvovali su i predstavnici mjesnih zajednica, koji čekaju da im se riješi problem vodosnabdijevanja, predstavnici MZ Ada, koji čekaju da škola bude završena i mnogi drugi. Smatrao sam da je ovo ispravno, jer glavna tema uvijek treba da bude zaštita interesa Banjaluke – rekao je on.

Prema njegovim riječima, skupštinska većina, predvođena SNSD, želi da ima svoje načelnike, što je jedno političko, a ne suštinsko pitanje.

– Ja ću predložiti vršioce dužnosti načelnika odjeljenja već na vanrednoj sjednici sutra, i to predložiću iste one ljude koji su kao ovlašteni potpisnici radili taj posao unazad skoro tri godine. Odbornici su mi rekli da je sutra vanredna sjednica Skupštine Grada, s obzirom na to da se predsjednik Skupštine Ljubo Ninković nije odazvao ovom sastanku. Ipak, ne znajući da će biti vanredna sjednica, ja sam odluku o imenovanju v.d. načelnika pripremio. Stojim uz svoje ljude, načelnike, ljude koji su u proteklom periodu radili najteže zadatke – rekao je on.

Pročitajte još

Poručio je kako je njegova želja od samog početka da se smanje političke tenzije i okupljanja građana, ali da on mora da reaguje kako bi Skupština radila svoj posao i usvajala bitne odluke za naš grad.

Dodao je kako su spremne i tri bitne tačke, koje takođe treba da budu usvojene i koje treba da se nađu na narednim sjednicama Skupštine Grada, a koje se tiču javnog prevoza. Pozvao je javnost da prate redovnu sjednicu Skupštine Grada, koja je zakazana za četvrtak.

– Javnost mora biti upoznata ko radi. Ja nisam za koaliciju sa skupštinskom većinom, nisam za vlast sa njima i nisam za to da imenujem njihove načelnike. Nastavljamo borbu za Banjaluku, nastavljamo da bilježimo najbolje rezultate. Odluke koje su na Skupštini Grada znače da završavamo put u Kuljanima, Debeljacima, da rješavamo imovinsko – pravna pitanja koja se tiču izgradnje mosta u naselju Dolac, kao i kolektor na rijeci Vrbas. Ne može se reći da ne radi i ne bilježi najbolje rezultate, ali podsjećam vas da sve odluke koje znače direktne prihode, skinute su sa dnevnog reda redovne sjednice Skupštine – ističe on.

Vanredna sjednica Skupštine Grada biće održana sutra, a redovna dva dana kasnije.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije