Banjaluka

"Ne radujem se i ne popuštam prerano" Odbornici podržali 3 od 9 kandidata koje je predložio Stanivuković

Odbornici Skupštine Grada podržali su tri od ukupno devet razmatranih kanidata za vršioce dužnosti načelnika odjeljenja, dok je jedan prijedlog u toku sjednice povučen sa dnevnog reda.

Zbog vandalskih napada moguće kazne
FOTO: ДРАШКО СТАНИВУКОВИЋ - DRAŠKO STANIVUKOVIĆ/FACEBOOK/SCREENSHOT

Podršku gradskih parlamentaraca za imenovanje dobio je kandidat predložen za vršioca dužnosti Odjeljenja za prostorno uređenje Vuk Višekruna, a imenovana je i Božana Šljivar kao kandidat za vršioca dužnosti Odjeljenja za finansije, te Boriša Mandić, na mjesto vršioca dužnosti Odjeljenja za komunalne poslove.

Ostali predloženi kandidati nisu dobili podršku odbornika. Kako je rekao gradonačelnik Draško Stanivuković, zadovoljan je što su imenovani tri od ukupno devet načelnika.

– Danas mogu da kažem da sam donio ispravnu odluku jer nisam pristao na ucjene i dozvolio da skupštinska većina predvođena SNSD postavi svoje načelnike, koji bi zasigurno bili remetilački faktor u Gradskoj upravi. Prihvatili su tri načelnika, koja sam ja predložio, sedam nisu – u redu, oni će da nastave da rade kao i do sada– kao ovlašteni potpisnici – istakao je on.

Dodao je da je ipak najvažnije da će borba za bolju Banjaluku biti nastavljena, kao i da u ovom kapacitetu sa tri načelnika i sedam ovlaštenih potpisnika nastavlja da radi i dalje.

– Čestitam kandidatima koji su imenovani. Ostalih sedam za mene su i dalje odlični i mi nastavljamo da radimo. Imenovali su načelnike Odjeljenja za prostorno uređenje, bez kojeg ne mogu da prođu strateške odluke, ali i načelnika Odjeljenja za komunalne poslove odakle imamo najveći broj predloženih tačaka za raspravu – rekao je Stanivuković, dodavši da ipak neće odustati ni od rasprave o javnom prevozu, upisnoj politici za školu u Adi, EBRD kreditima za projekte vodosnabdijevanja ni drugim važnim tačkama koje donose prihode Gradu.

Pročitajte još

Gradonačelnik je naglasio da je između ostalog postignut i dogovor da se zakaže nova vanredna sjednica, na kojoj bi bile razmatrane odluke od strateške važnosti.

– Spremni su da regulacione planove, besplatne građevinske dozvole, besplatne placeve i sve druge važne strateške odluke ponovo stave na dnevni red – rekao je on i dodao da ukoliko ostanu pri dogovoru, Banjalula ima šansu da ide prema naprijed.

Kako je istakao, sutra bi trebalo da bude održan Kolegijum Skupštine Grada, na kojem bi se sve ranije skinute tačke vratile na dnevni red vanredne sjednice, koja bi trebalo da bude održana u ponedjeljak, 10. jula.

– Zvanično je dogovoreno da u ponedjeljak razmatramo 92 tačke i da ne prekidamo sjednicu dok to ne završimo – rekao je on.

Dodao je da se ipak neće prerano radovati dok ne vidi da je dogovor ispoštovan.

– Ne radujem se prerano i  ne popuštam perarno. Ostajem u pripravnosti – rekao je Stanivuković, te pozvao građane da prate skupšinsko zasjedanje.

– Pozivam javnost da prate, jer kad postoji pritisak javnosti, oni su spremni da rade. Ostajem pri stavu da će sjednicu naši građani moći da prate uživo, ali naravno na način da to ne remeti funkcionsanje rada – zaključio je on.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije