Banjaluka

"SRAMOTA NEVIĐENA" Borba sa divljim deponijama ne jenjava: Građani BACAJU SMEĆE gdje stignu

Nadležni su protekle sedmice uklonili nekoliko divljih deponija koje građani prave na svakom čošku, ali i dalje su ostale mnoge koje mještanima zadaju muke.

"SRAMOTA NEVIĐENA" Borba sa divljim deponijama ne jenjava: Građani BACAJU SMEĆE gdje stignu
FOTO: SRPSKAINFO/RAS SRBIJA

Kreveti, kese, stari namještaj ili kućanski aparati, često se mogu vidjeti pored puta. Ako neko samo jednom odloži otpad ne neko zabačeno mjesto, za par dana tu se stvori prava deponija, jer mnogi prate isti primjer.

Da stvar bude još gora, nesavjesni građani se ne ustručavaju ni da krupni otpad bace pored kontajnera i tu u samom centru grada, bez obzira što tu stoje prazni kontejneri.

Niko se ništa ne ustručava, ne znam kako ih nije sramota. Izbacuju dušek, televizor, neko cvijeće ili jednostavno vreću smeća ostave pored kontejnera. Sramota neviđena. Sve to meni smrdi pod prozorom – rekla je meštana Ulice Slobodana Kusturića, pod Starčevicom, gde se pored kontejrena nalazi prava deponija.

Deponije pored kontejnera se mogu vidjeti u gotovo svim gradskim naseljima, a zabačena mjesta u onim prigradskim redovno pojedincima služe za odbacivanje smeća.

Iz resornih gradskih odjeljenja pozivaju sugrađane da Komunalnoj policiji prijave nesavjesne pojedince koji nepropisno odlažu smeće i stvaraju deponije.

– Bez obzira na to što se to smeće u vrlo kratkom periodu ukloni, a divlje deponije i po nekoliko puta zaredom očiste i stavi se zaštitna traka, to ne ometa nesavjesne pojedince da opet bacaju otpad na mjesta koja nisu za to predviđena – istakli su iz Odjeljenja za komunalne poslove.