Banjaluka

Stanivuković o gradnji u najvećem gradu Srpske "Radimo na projektima koje su građani čekali decenijama"

Na području grada trenutno imamo 127 aktivnih gradilišta – gradimo puteve, kanalizacionu i vodovodnu mrežu, sportska igrališta, saniramo makadamske puteve, ali imamo i velike projekte poput obnove Kuće Milanovića kao prvog kulturnog centra od Bana Tise Milosavljevića. Svakodnevno obilazimo gradilišta i možemo reći da smo zadovoljni dinamikom, ali uvijek može biti i bolje.

Draško Stanivuković gradonačelnik
FOTO: A. ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković komentarišući sve one projekte zahvaljujući kojim Banjaluka poprima obrise modernog, evropskog grada.

Kako je pojasnio, veliki izazov predstavlja manjak radnika, zbog čega građevinski sektor često ne može pratiti zadanu dinamiku.

Govoreći o dinamici radova na izgradnji pet mostova u našem gradu, gradonačelnik je rekao da dinamika zadovoljavajuća, s obzirom na to da tako velike projekte uvijek prate i brojni izazovi.

Pročitajte još

-Kada je riječ o mostu u Česmi, do sad je urađeno pet stubova. Radi se na izgradnji još dva stuba i onda će se pristupiti i ostalim radovima. Očekujem da će naredne godine to biti završeno, i da će mještani dobiti most na koji čekaju deset godina – rekao je Stanivuković.

Dodao je da je most u Motikama završen, dok je izgradnja mosta u Dervišima pri kraju.

Kometarišući most u naselju Trapisti, gradonačelnik je poručio kako je ovo izuzetno obiman posao koji zahtijeva veliku pažnju.

-Most u Trapistima je najstariji most. Pitaju nas što košta toliko. Istina, mi smo htjeli za 200 hiljada KM da završimo posao, ali znate da je javna nabavka padala dva puta. Riječ je o zahtjevnom projektu, koji moramo da radimo u tri faze. Trapisti su naš identitet i veliki broj ljudi ne zna da je tu istorija Banjaluke. Jedina smo Gradska uprava koja je počela da ulaže u Trapiste – istakao je Stanivuković.

Dodao je da je tu i mnogo drugih bitnih projekata, poput prve škole koja je izgrađena nakon više od 20 godina, ali i projekat osvjetljenja tvrđave Kastel.

-Kada je riječ o školi u naselju Ada, potrebno je naglasiti da je to prva škola u Banjoj Luci nakon 22 godine, a pravi se negativna konotacija. Govore, samo deset učionica, a zaboravljaju da kažu da je to oko 600 učenika. Sa druge strane, tvrđava Kastel je decenijama je u mraku. Radimo da to riješimo, imamo projekat osvjetljenja. Mi ćemo od Kastela napraviti javnu ustanovu. Svi ovi projekti na oko djeluju jednostavno, ali kada uđete u srž vidite koliko zapravo ima posla – zaključio je Stanivuković.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije