Banjaluka

Stanivuković prisustvovao obilježavanju Dana srpskog jedinstva u Nišu "Uprkos administrativnim granicama i političkim razlikama jedinstveni smo u ljubavi prema našoj matici Srbiji" (FOTO)

Intoniranjem himni Republike Srbije i Republike Srpske i uz prigodan kulturno-umjetnički program danas je u Nišu obilježen 15. septembar – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Draško Stanivuković na karnevalu
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Svečanosti povodom obilježavanja ovog praznika prisustvovao je i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je iskoristio priliku da svim Srbima u otadžbini i rasijanju čestita Dan srpskog jedinstva.

-Danas se ponosno vijori zastava sa 4 ocila, koja nam poručuju da samo sloga Srbina spasava. Na dan svesrpskog jedinstva i zastave želim da iz Banjaluke, trećeg po veličini srpskog grada poručim svijetu da smo, uprkos administrativnim granicama i političkim razlikama jedinstveni u ljubavi prema našoj matici Srbiji i u poštovanju naše istorije, kulture i tradicije, koje su nas održale kroz sve ove vijekove – poručio je on.

🇷🇸Данас се поносно вијори застава са 4 оцила, која нам поручују да само слога Србина спасава.На дан свесрпског…

Posted by Драшко Станивуковић on Friday, September 15, 2023

Kako je rekao, srpski narod je narod zavjeta, misije i jedinstva i po tome se, iako neveliki po broju, izdvaja u atlasu svjetskih naroda.

Pročitajte još

– Svaki Srbin sa rođenjem dobija svetosavski biljeg, raste uz priče o kosovskim podvižnicima i solunskim junacima, slavi uspjehe naših naučnika, umjetnika i sportista, koji su nam baš ovih dana pružili pravi primjer kako se voli svoja otadžbina i svoj rod – rekao je on, a čestitku završio riječima: „Živjela Srbija, živjela Srpska, živjelo srpstvo i slava Bogu“.

Uz prisustvo brojnih građana Srbije i Srpske, obilježavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave koji je ove godine priređen u Nišu prisustvovali su najviši zvaničnici Republike Srpske i Srbije, te patrijarh srpski g. Porfirije.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije