Digitalna Srpska

STIŽU OGLASI Još jedna striming platforma uvodi nove mjere

Još jedna platforma za gledanje filmova i serija odlučila je da uvede reklame.

Osoba pali TV
FOTO: GORAN ŠURLAN/RINGIER

U pitanju je Amazon prajm, koji je najavio planove za uvođenje “ograničenih reklama” koje bi se prikazivale tokom trajanja serija ili filmova u okviru.

Na ovaj način striming platforma saopštila je kako želi da “nastavi ulaže u kvalitetan sadržaj“.

Za sada, oglasi će prvo biti uvedeni na Prajm Video sadržaju u SAD, Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Kanadi “početkom 2024”, a kasnije tokom godine i u Francuskoj, Italiji, Španiji, Meksiku i Australiji.

Pročitajte još

Amazon kaže da nema planove da promijeni trenutnu cijenu pretplate, već će dodati nove planove, a korisnici će biti obaviješteni o promjeni nekoliko nedjelja prije početka početka prikazivanja oglasa, zajedno sa detaljima o tome kako da se prijave za opciju bez oglasa.

Oni koji koriste Prajm sa sjedištem u SAD će moći da se vrate na iskustvo bez oglasa za dodatnih tri dolara mjesečno. Prajm u SAD košta 14,99 dolara mjesečno, ili 139 dolara godišnje. Cijene za opciju bez oglasa za druge zemlje će, kako piše, “biti objavljene kasnije”.

Uvođenje reklama dolazi u trenutku kada Amazon prolazi kroz smanjenje troškova u cijeloj kompaniji, a istovremeno se cijene povećavaju, dok i druge striming platforme kreću sa pokretanjem oglasa, piše B92.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije