Biznis

Direktor Amazona oštro poručio zaposlenima "Ili se vratite u kancelariju ili mijenjajte radno mjesto"

Izvršni direktor Amazona, Endi Džesi, rekao je zaposlenima da se prihvate plana vraćanja u kancelariju ili da razmotre zaposlenje na drugom mjestu, potvrdila je ta kompanija CNN, nakon što je izvještaj Insajdera naglasio Džesijeve primjedbe sa nedavnog internog događaja.

Amazon kompanija
FOTO: ROBERT GHEMENT/EPA

Njegova poruka odražava kontinuirani pritisak Amazona na osoblje američke kancelarije, da se pridržava utvrđene politike: od njih se traži da dolaze u fizičku kancelariju najmanje tri dana u nedjelji.

CEO vodeće kompanije za e-trgovinu je podijelio sa CNN dio svojih primjedbi, rekavši da, iako zaposleni imaju pravo da se ne slažu sa odlukom kompanije o vraćanju na posao, svejedno nemaju pravo da zanemare aktuelnu politiku.

Pročitajte još

S druge strane, neki ljudi posljednijh nedjelja objavljuju poruke na sajtovima poput Redita i Blinda, gdje raspravljaju o zakonskim pravima za zaposlene; pitaju da li ih mogu primorati da se vrate na posao, ako su prethodnih 12 mjeseci bili angažovani kao “virtuelni zaposleni”.

Džesi kaže i da je politika vraćanja u kancelariju – rezultat odluke zasnovane na procjeni različitih faktora, uključujući poslovne rezultate. 

On je dodao da Amazon ima malo podataka koji bi podržali politiku neograničenog rada na daljinu i da je morao da donosi odluke na osnovu određenih limitiranih podataka u prošlosti, prenosi Telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije