Društvo

"Tu nema pravde, moje drugare ništa neće vratiti" Momak (21) koji je preživio masakr Uroša Blažića kaže da su mu ostale trauma za cijeli život

Moje drugare ništa neće vratiti, a njihov ubica i ne može da dobije maksimalnu kaznu jer ima 21 godinu. Tu pravde nema, ubicinu kuću još uvijek čuva policija kao da su oni žrtve.

Momak koji je preživio pucnjavu u Mladenovcu
FOTO: ZORAN ILIĆ/RINGIER

Ovo su riječi jednog od preživjelih, Jovana Rankovića (21) iz Malog Orašja nakon podizanja optužnice protiv Uroša Blažića kome se na teret stavlja teško ubistvo za koje je zaprijećena kazna zatvora do 20 godina. U krvavom pohodu Blažića 4. maja ubijeno je 9 mladih ljudi, dok je ranjeno njih 12. Jovan je jedan od njih, on je pogođen sa pet metka iz “kalašnjikova” u Malom Orašju.

– Ostaće mi trauma za cijeli život. Nikada neću moći da zaboravim to veče i drugare koji su tu ubijeni – kaže Jovan i dodaje da su ubijeni mladići imali velike snove, koji su im nasilno prekinuti.Ističe da Uroša većina žrtava nije poznavala, te da nikada nisu imali sa njim bilo kakvih problema.- Nisam ga poznavao, nikada nismo imali kontakt. Ne postoji razlog ovog masakra, to su bili mladi ljudi kojima su uništeni snovi bez ijednog razloga – kaže on.

Pročitajte još

Jovan je nakon stravičnog masakra prijatelja bio u bolnici mjesec dana, te je zadobio povrede koje će ga pratiti kroz cijeli život.

– Jedan metak prošao mi je pored kičme, drugi kroz stomak koji mi je pocijepao crijeva i sada imam kesu. Treći metak ušao je ispod rebra i izašao ispod lopatice. Četvrti sam primio u ruku, koju vjerovatno neću više moći da ispravim, a peti metak mi je zakačio prst. Najgore mi je što imam kesu i stanje mi je nepromijenjeno. Još uvijek se zamaram i imam šipku na ruci – rekao je on, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu