Hronika

DANAS SASLUŠAN Proširena istraga protiv oca Uroša Blažića

Više javno tužilaštvo u Smederevu proširilo je istragu protiv R. B. iz Mladenovca, oca okrivljenog Uroša Blažića zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično djelo - teško djelo protiv opšte sigurnosti.

Pucnjava u Mladenovcu
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ, DRUŠTVENE MREŽE, EPA/ANDREJ ČUKIĆ / RINGIER/COMBO

Naredba o proširenju istrage prema okrivljenom R. B. je rezultat utvrđenih činjenica i prikupljenih dokaza u dosadašnjem toku istrage, a ovom naredbom stavlja mu se na teret da je nabavio veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih sredstava, koju je potom držao neobezbeđenu na tavanu u kući u kojoj je živio okrivljeni Uroš Blažić, njegov sin, čime mu je omogućio da dođe u posjed tog oružja, između ostalog automatske puške i pištolja, koje je potom okrivljeni Uroš Blažić koristio prilikom izvršenja krivičnog djela teško ubistvo, kada je ubio 9 osoba i pokušao da ubije još ukupno 13, saznaje Blic.

Pročitajte još

 Danas saslušan

Okrivljeni R. B. je danas saslušan na okolnosti koje mu se stavljaju na teret naredbom o proširenju istrage.

Podsjetimo, protiv R. B. se već vodi istraga zbog krivičnog djela – nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a od momenta hapšenja isti se nalazi u pritvoru.

Takođe u pritvoru se nalazi u Uroš Blažić protiv kog se vodi istraga zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela – teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, a i dalje se u pritvoru nalaze i njihovi rođaci G. G. i B. G. Oni se u pritvoru nalaze zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo – nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu