Politika

Tužilaštvo BiH pokrenulo istragu zbog Helezovih navoda: Ministar će morati da objavi dokaze o vojnim kampovima u Srpskoj, ako ih ima

Tužilaštvo BiH formiralo je predmet nakon iznesenih navoda u medijima ministra odbrane BiH Zukana Heleza da se u pojedinim mjestima u Republici Srpskoj nalaze vojni kampovi za obuku.

Zukan Helez
FOTO: N1 VIDEO/SCREENSHOT

Nakon iznesenih medijskih navoda  u Tužilaštvu BiH, u Odjeljenju za terorizam, formiran je predmet kojim je zadužen postupajući tužilac, potvrdio je portparol Tužilaštva BiH, Boris Grubešić.

On je dodao da će u okviru navedenog predmeta ministar Helez biti pozvan na davanje iskaza kako bi prezentovao sve informacije, dokaze i činjenice kojima raspolaže.

Pročitajte još

– Podsjećamo da sve institucije, nositelji funkcija, kao i građani imaju zakonsku obavezu prijavljivanja nadležnim institucijama svih saznanja o počinjenim krivičnim djelima, kao i počiniteljima – objasnio je Grubešić.

Ministar odbrane BiH Zukan Helez juče je ustvrdio da se paravojni kampovi, koje vode ljudi iz Rusije, nalaze na području Rogatice i planine Maglić. Rekao je i da za to posjeduje dokaze, ali ih nije objavio.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu