Hronika

U SLUŽBI PROVEO 26 GODINA Otkriven identitet drugog pilota poginulog u nesreći

Nakon višečasovne potrage za drugim pilotom koji je nastradao u jutrošnjoj nesreći kod Loznice sa Zvonkom Vasiljevićem, objelodanjeno je da je riječ o majoru Draganu Krsniku.

U SLUŽBI PROVEO 26 GODINA Otkriven identitet drugog pilota poginulog u nesreći
FOTO: MIRJANA ČVORIĆ/RAS SRBIJA

Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RViPVO Vojske Srbije poginuli su danas prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika, piše Blic.

Pilot major Dejan Krsnik, komandir 4. avijacijskog odjeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Oženjen je i otac jednog djeteta.

FOTO: MINISTARSZVO ODBRANE SRBIJE
FOTO: MINISTARSZVO ODBRANE SRBIJE

Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, pomoćnik komandanta za obavještajno-izviđačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 3. oktobra 1977. godine u Loznici. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 29. septembra 2001. godine. Oženjen je i otac dvoje djece.

Pročitajte još

Avion MiG-21 pregledan je prije polijetanja u skladu sa svim procedurama i nakom pregleda konstatovano je da je ispravan i spreman za let.

Avion MiG-21 Vojske Srbije srušio se tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka danas oko 9.10 časova u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.