Hronika

UHAPŠENI ČLANOVI PORODICE Evo ko je sve iz familije Uroša Blažića iza rešetaka i zbog čega

Uroš Blažić (20) osumnjičen je da je 4. maja 2023. godine u selu Malo Orašje ubio petoro mještana, a zatim nastavio ka selu Dubona gdje je ubio troje ljudi. Nakon što je sutradan uhapšen u ranim jutarnjim časovima, lisice na ruke stavljene su i njegovom ujaku, ocu, bratu od ujaka.

Uroš Blažić
FOTO: NENAD BOŽOVIĆ, MUP/RINGIER

U nedelju je uhapšen B. G. (19), brat od ujaka osumnjičenog Blažića.

B. G. su lisice na ruke stavljene u cilju utvrđivanja i razjašnjavanja svih okolnosti koje se odnose na porijeklo oružja, municije i eksplozivnih sredstava koje je okrivljeni Uroš Blažić koristio prilikom izvršenja krivičnih djela koje mu se stavlja na teret, odnosno koje je pronađeno prilikom pretresa objekta koje su koristili okrivljene osobe.

Uhapšen je nakon zajedničkog rada Višeg javnog tužilaštva u Smederevu i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

Uhapšen ujak Blažića

Prije njega, lisice na ruke su stavljene njegovom ocu, odnosno ujaku osumnjičenog Blažića – G. G. (49).

Ujak Blažića uhapšen je u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se odnose na porijeklo oružja kojim je Blažić ubio osmoro ljudi, a veći broj ranio u selima Dubona i Malo Orašje.

G. G. je uhapšen nakon zajedničkog rada Višeg javnog tužilaštva u Smederevu i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije.

Uhapšen otac Blažića

Radiša Blažić, otac Uroša, saslušan je 11. maja u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu. Radiši se na teret stavlja krivično djelo – nedozvoljeno držanje oružja i stavljanje u promet eksplozivnih materija. On je ovo krivično djelo negirao prilikom saslušanja.

Radiša se sumnjiči da je u objektima u kojima stanuje držao veću količinu oružja i municije koje je njegov sin koristio prilikom višestrukog ubistva u Malom Orašju i Duboni.

Prilikom pretresa objekta koje koristi osumnjičeni Radiša, nađeno je nekoliko stotina metaka različitog kalibra, punjenje za municiju, jedan pištolj i jedan revolver kao i 850 grama baruta koji predstavlja eksplozivnu materiju, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih dijelova za vatreno oružje.

Zaprijećena kazna od 2 do 12 godina zatvora

Pritvor je predložen i određen zbog opasnosti da će ponoviti djelo, uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti. Za krivično djelo koje se Radiši stavlja na teret zaprijećena je kazna zatvora od 2 do 12 godina.

Pročitajte još

Više od 50 pripadnika SAJ hapsilo Blažića

Više od 50 pripadnika SAJ pod punom opremom uhapsilo je 5. maja rano ujutru Uroša Blažića.

Njemu su lisice na ruke stavljene nakon cjelonoćne potjere.

MUP je izdao snimak hapšenja na kojem se vidi kako pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice opkolili Blažića u kući njegovog ujaka u selu Vinjište kod Kragujevca.

Uroš Blažić je 4. maja u toku večeri započeo svoj krvavi pohod. On je u selu Malo Orašje ubio petoro mještana, od kojih je najmlađa žrtva imala 15 godina. Zatim je nastavio ka selu Dubona, gdje je ubio policajca, njegovu sestru i njihovog drugara.

Nakon toga, Blažić je oteo taksistu koji je u Tužilaštvu otkrio detalje iz te noći, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije