Hronika

Blažić sijao smrt u 2 sela: Naređena nova vještačenja u slučaju masakra kod Mladenovca

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu naređena su dva vještačenja u slučaju masakra kod Mladenovca.

Uroš Blažić
FOTO: NENAD BOŽOVIĆ, MUP/RINGIER

Uroš Blažić 4.maja ove godine sijao je smrt po selima Malo Orašje i Dubona. U krvavom piru ubio je osam osoba, a ranio 14.

Prema informacijama, u toku ove nedjelje biće ispitano još 11 svjedoka.

– U toku su DNK i balistička vještačenja. U Tužilaštvu je do sada saslušano 37 svjedoka. U pitanju su članovi porodice ubijenih, oštećenih i očevici. Ispitivanje svjedoka nastavlja se i ove nedjelje – kaže izvor blizak istrazi.

Blažić je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu priznao da je na ljude pucao jer je “osjećao da su mještani stvarali zavjeru protiv njega, da je bio izložen podsmijehu, ruganju, ismijavanju”.

Nakon ubistva, policija je uhapsila njegovog oca, ujaka i brata. Njima je svima određen pritvor do 30 dana.

Blažić je masakr izveo samo dan nakon masovnog ubistva djece u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru.  Smrt je počeo da sije iz sela Malo Orašje, a zatim došao u Dubonu. Nakon što mu se očev “mercedes” zaglavio u obližnoj njivi ukrao je automobi. Kradenim vozilom došao je naplatne rampe “Mali Požarevac” prijetio taksisti i putnici taksija, bombom, čime je prinudio vozača da ga odveze do sela kod Kragujevca gdje je i uhapšen.

Blažiću se stavljaju na teret krivična djela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašteno korištenje tuđeg vozila. On se nalazi u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen.

Pročitajte još

Nekoliko dana kasnije uhapšen je njegov otac R.B. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prilikom pretresa objekata koje koristi R.B. policija je pronašla nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver nalik na vatreno oružje, jedna ručno pravljena naprava sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih dijelova za vatreno oružje.

On se takođe nalazi u pritvoru kao i ujak osumnjičenog U.B, ali i rođak G.G. koji se takođe sumnjiči za krivična djela neovlaštena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekplozivnih materija, piše Telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije