Svijet

Vanredna situacija u Petrinji i Sisku: Očekuje se porast Kupe do 10 metara, iduća 24 časa kritična (FOTO, VIDEO)

Vanredna situacija zbog porasta Kupe proglašena je u Petrinji i Sisku, očekuje se vodostaj i do 10 metara, a iduća 24 sata smatraju se kritičnim za ovo područje, javljaju hrvatski mediji.

Vojska pravi nasip za odbranu od poplave
FOTO: VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

Mnoge nasipe, koji su na tom području oštećeni još od zemljotres, sanira Hrvatska vojska.

Vodostaj Kupe na mjernom području kod Petrinje jutros je u pet časova iznosio 972 centimetara. Kupa je od ponoći narasla tri centimetra, što je nešto sporiji rast nego proteklih dana.

Poplave u Karlovcu
FOTO: VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

U mjestu Krnica kod Petrinje oko 30 pripadnika Hrvatske vojske ojačavalo je noćas dio nasip koji je stradao u zemljotresu.

Pročitajte još

– Mi smo se nadogradili s privremenim sistemima koji bi trebalo da izdrže. Nadamo se da neće biti novih kiša – rekao je juče Zoran Đuroković, generalni direktor “Hrvatskih voda”.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović juče je obišao petrinjsko područje, a premijer Andrej Plenković područje Karlovca.

U Karlovcu su vodostaji Kupe i Korane počeli padati, ali se rijeke se povlače sporo, pa će i narednih dana uzrokovati probleme.

Najteže je nizvodno od Karlovca. Desetak je sela okruženo vodom i brojne su saobraćajnice poplavljene, a mještanima pomažu vatrogasci i spasioci.

Teško je i u Hrvatskoj Kostajnici, ali vodostaj Une pada, ukinuto je vanredno stanje, ali su na snazi vanredne mjere odbrane od poplave. Gradske ulice i mnoge kuće i dalje su pod vodom.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije