Društvo

Važan trenutak za ljude u BiH: Stigla prva donacija hrane koja je oslobođena plaćanja PDV

Hrana u vrijednosti skoro 20.000 KM koja je u skladu sa novom zakonskom regulativom oslobođena od plaćanja PDV donirana je danas čime je počelo novo poglavlje kad je u pitanju doniranje hrane ugroženim kategorijama društva u Bosni i Hercegovini.

Važan trenutak za ljude u BiH: Stigla prva donacija hrane koja je oslobođena plaćanja PDV
FOTO: GORAN ŠURLAN/RINGIER

Na humanitarnom događaju u Sarajevu pojedine kompanije su donirale su hranu Udruženju Pomozi.ba, koje će je dalje distribuirati javnim kuhinjama i udruženjima Mozaik prijateljstva Banjaluka, DHD Zavidovići, Udruženje mladih Fokus Bosanska Dubica, Horizont Bihać, Merhamet Maglaj i Crveni križ Mostar.

Pročitajte još

Donaciji je prethodila velika aktivistička kampanja “Niko gladan. Niko sam”, koju je inicirala i provela Fondacija Mozaik zajedno sa partnerskim organizacijama Fondacija Hastor, Udruženje Pomozi.ba, Mreža za izgradnju mira, Fondacija Trag i Catalyst Balkans, a uz finansijsku podršku USAID, piše Avaz.

– Od srca zahvaljujemo svima koji su zaslužni što danas slavimo, a posebno hvala kompanijama koje su nam dostavile donacije kao i onima koje su pokazale ogroman interes za ovu kampanju, ali u ovim trenucima nisu imale hranu kojoj tako brzo ističe rok, poput „Akove“. Sutra ova hrana stiže do javnih kuhinja i humanitarnih udruženja u Maglaju, Banjaluci, Bihaću, Dubici, Zavidovićima, Mostaru – rečeno je tokom skupa na uručenju donacije.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije