Politika

(VIDEO, FOTO) “Zna engleski, ali ne i ruski” Politička analitičarka “bocnula” Dodika zbog poliglotskih objava na društvenim mrežama

Politička analitičarka Ivana Marić našalila se na račun objava Milorada Dodika na engleskom jeziku, dok istovremeno ne zna ruski.

(VIDEO, FOTO) “Zna engleski, ali ne i ruski” Politička analitičarka “bocnula” Dodika zbog poliglotskih objava na društvenim mrežama
FOTO: SERGEI BOBYLEVA7SPUTNIK KREMLIN POOLA/POOL/EPA

Povod joj je bio posljednji susret Dodika i predsjednika Rusije, Vladimira Putina, sa koga je objavljen i kratak video snimak.

Na njemu se može vidjeti i čuti da Dodik koristi slušalicu za prevod, a potom se Putinu obraća na srpskom jeziku, govoreći o složenim odnosima u BiH, Kristijanu Šmitu, NATO, neuvođenju sankcija Rusiji… ali i o “pothranjivanju opozicije” u Srpskoj, što je izazvalo njihove oštre reakcije.

Istovremeno, na Dodikovim nalozima na društvenim mrežama, koje naravno vode njegovi saradnici, često se mogu pročitati objave na engleskom jeziku.

Pročitajte još

-Gledam snimak Dodika sa Putinom i ne mogu da vjerujem da ne govori ruski. Koliko voli i cijeni Rusiju i Putina, najmanje što je mogao uraditi je da bude fluent na ruskom jeziku. Osupnuta (iznenađena, op. aut.) sam tom spoznajom, posebno zato što zna engleski, ali ne i ruski – napisala je Marićeva na društvenoj mreži X.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu