Digitalna Srpska

"Voljeni paradajz" i "ukupni ostatak" računara: Vještačka inteligencija pošandrcala, čet GTP miješa jezike i šalje čudne poruke

ČetGPT ima problema u radu, što se ogleda u slanju čudnih poruka korisnicima. Posljednjih sati, ovaj četbot nekim korisnicima odgovara na upite dugim i besmislenim porukama, miješa jezike, i brine korisnike sugerišući da je "u prostoriji sa njima".

vještačka inteligencija
FOTO: UNIVERSITY OF MARYLAND SCHOOL OF MEDICINE/YOUTUBE/SCREENSHOT

U jednom primjeru objavljenom na Reditu, korisnik je sa ČetGPT-jem o džez albumima, a odgovor mašine je ubrzo postao: “Srećno slušanje!”

Drugi korisnik je na pitanje “Šta je računar?” dobio pasuse i pasuse besmislica.

-To radi kao dobro djelo mreže umjetnosti za zemlju, miš nauke, lako izvlačenje nekoliko tužnih stvari, i konačno, to je svjetska kuća umjetnosti, samo na jednom poslu u ukupnom ostatku – piše jedan primjer odgovora na to pitanje.

Pročitajte još

U drugom primjeru, ČetGPT je izrekao besmislice kada su ga pitali kako da se osuši paradajz.

Jedan od koraka je sugerisao korisnicima da ga “koriste kao voljeni”, i da “ostave zalogaj ploda u svojoj voljenoj kuhinji”.

Neki korisnici su pisali da sistem gubi kontrolu nad jezicima koje govori, a kod nekih su stigli i zabrinjavajući odgovori na upite.

Zamoljen za pomoć u vezi sa problemom kodiranja, ČetGPT je napisao dugačak, neuredan i uglavnom besmislen odgovor koji je uključivao frazu “Ponašajmo se kao da je AI u prostoriji”.

Na zvaničnoj internet-stranici, OpenAI je napisao da su primjetili probleme i da rade na njihovom uklanjanju, ali ne i šta su uzroci, piše B 92, prenosi ATV.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu