Politika

Vučić glasao, pa poručio “Očekujem dobru izlaznost i ubjedljivu pobjedu”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić glasao je na vanrednim parlamentarnim izborima u toj zemlji, a svoju građansku dužnost obavio je na biračkom mjestu u Novom Beogradu.

Aleksandar Vučić glasa na izborima
FOTO: RAS/RS/BLIC TV

Nakon glasanja, Vučić je izjavio novinarima da će rezultat izbora biti onakav kako narod želi, te da vjeruje u ubjedljivu pobjedu liste “Srbija ne sme da stane”.

– Očekujem veoma dobru izlaznost i ubjedljivu pobjedu. Nadam se da će se svi akteri izborne utakmice na racionalan, ozbiljan i odgovoran način ponašati, iako nisam siguran u to. Očekujem da Srbija u narednom periodu ima mnogo važnih poslova, mnogo toga što mora da uradi. Kad kažem ubjedljivu pobjedu, vjerujem da će lista “Srbija ne sme da stane” biti blizu apsolutne većine ili će imati apsolutnu većinu – poručio je Vučić.

Pročitajte još

Dodao je i da je opozicija kršila pravilo predizborne tišine.

– Kršili su je brutalno, ali to su radili svaki put. To je uvijek izraz nemoći i pokušaj da uvijek nekog drugog za nešto okrivite i za sopstvene neuspjehe. Naslušaćemo se toga danas i narednih dana. Na kraju, rezultat će biti onakav kakav narod želi i onakav kakav će narod danas na biračkim mjestima da pokaže. Vjerujem da će ljudi na kraju da glasaju u skladu s interesima svojih porodica i svoje zemlje. To je, na kraju, i najvažnije – istakao je Vučić.

Predsjednik Srbije posebno se zahvalio Srbima na Kosovu i Metohiji zbog, kako je rekao, masovnog odziva na izbore u mjestima na jugu Srbije gdje mogu da glasaju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu