Politika

Vučić iz Njujorka: U UN ćemo snažno štititi poziciju Srbije (FOTO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji danas prisustvuje otvaranju generalne debate 78. zasijedanja Generalne skupštine UN, poručio je da će u svom govoru u četvrtak snažno štititi poziciju Srbije.

Aleksandar Vučić
FOTO: BUDUCNOSTSRBIJEAV/INSTAGRAM/SCREENSHOT

 Počeli smo jutros rano u UN. Mi istupamo u četvrtak i snažno ćemo štititi poziciju Srbije. Uvjeren sam da će građani naše zemlje biti ponosni na svoje rukovodstvo – naveo je Vučić u objavi na Instagram profilu “budućnostsrbijeav”.

U Njujorku je danas počela generalna debata 78. zasjedanja Generalne skupštine UN, a očekuje se da će među glavnim temama biti klimatske promjene i rat u Ukrajini.

Na Generalnoj debati obratiće se predsjednici, premijeri i monarsi iz 145 zemalja.

Pročitajte još

Prvi put će američki predsednik Džo Bajden biti jedini predstavnik pet stalnih članica Savjeta bezbijednosti UN sa pravom veta, koji će prisustvovati sastanku lično.

U Njujork ne dolazi kineski predsjednik Si Đinping, ni predsjednik Rusije Vladimir Putin, francuski predsjednik Emanuel Makron, kao ni Riši Sunak, koji će biti prvi britanski premijer koji poslije 10 godina neće doći na Generalnu skupštinu UN.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu