Politika

"Žao mi je što u BiH postoje glupi ljudi" Nešić tvrdi da građanski unitaristi imaju antisrpski scenario

Nakon što su potpuno majorizovali Hrvate i izabrali im lažnog člana Predsjedništva BiH, građanski unitaristi isti scenario pripremaju i Srbima.

Nenad Nešić
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Ukoliko je tačno da je Evropski sud za ljudska prava u Strazburu, po apelaciji savjetnika Željka Komšića Slavena Kovačevića, utvrdio da su ugrožena njegova prava jer ne može birati sve članove Predsjedništva i indirektno Doma naroda PS BiH, onda je jasna intencija da se pod plaštom građanskog majorizuju i Srbi i da se i njima biraju predstavnici, saopštio je predsjednik DNS, Nenad Nešić.

Kako kaže, pozivanjem na Protokol 12, koji većina zemalja nije ratifikovala, atakuje se na dejtonsku strukturu BiH i njeno unutrašnje uređenje.

– Sačekaćemo da vidimo šta tačno piše u odluci, ali bez obzira šta piše jedno znam – Republika Srpska i srpski narod nikada neće dozvoliti da im drugi biraju predstavnike. BiH neće i ne može postojati na unitarističkim i centralističkim temeljima – smatra Nešić.

Pročitajte još

Predsjednik DNS izrazio je žaljenje što u BiH postoje ‘“glupi ljudi“ kojima je bitnije da drugima nanesu štetu i da komšiji crkne krava, nego da grade društvo tolerancije i međusobnog uvažavanja.

– Nijedan odgovoran i pametan čovjek nikada neće zadirati u nacionalno biće drugih i većinsku volju drugih kolektiviteta. Kakav čovjek moraš biti da te ne prihvata tvoj narod, a ti onda tužakaš svoj narod ne bi li bio nametnut voljom drugih naroda!? Neka znaju razni Slaveni Kovačevići – Republika Srpska je vječna, a likovi poput njih prolazni. BiH ima onoliko koliko se svi u njoj osjećaju komotno i ravnopravno, a ugrožavanje volje 1,2 miliona Srba iz Republike Srpske ne pruža takve osjećaje – ocijenio je Nešić, saopšteno je iz DNS.

On je poručio da očekuje da će sve partije iz Republike Srpske imati isti stav i pokazati nacionalno jedinstvo braneći pravo Republike Srpske da bira svog člana Predsjedništva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije