Magazin

Žestoka rasprava na Tviteru "Nije muškarac ako ne prevari, svaka čast što si mu oprostila, ti si prava ŽENA"

Pitanje braka, vjernosti, ljubavi i istrajnosti uvijek su aktuelne teme. Brak je kuća koja se gradi od temelja i održava, čisti i uređuje cijelog života, zbog toga kada se jave problemi, a posebno kada dođe do nevjerstva, svi temelji se poruše.

Žestoka rasprava na Tviteru "Nije muškarac ako ne prevari, svaka čast što si mu oprostila, ti si prava ŽENA"
FOTO: ROBERT GETEL/RAS SRBIJA

A upravo o prevari su raspravljale žene na Tviteru i dijelile savjete za to šta ako vas muž prevari?!

Dakle, jedan Tvit je pokrenuo veliku polemiku, naime, u sklopu novinskog naslova u kojem se nalazi ispovijest žene koja govori da je muž vara, ali da nema namjeru da ga ostavi, veliki broj žena je riješio da iskaže svoje mišljenje i da da savjet, piše Žena Blic.

Pojedine žene su pisale o tome kako prevara treba da se oprosti, dok je veliki broj njih imalo prilično jasan stav da je to nedopustivo.

Pročitajte još

– Rijetko koja žena ne bi oprostila preljubu. Pogotovo mužu koji se kaje”, “Po meni pametno si to uradila… život je to, desi se, kako bi ti bilo da ne znaš”, “Svaka čast, to rade prave žene , majke, ako je jedan muškarac rođen za jednu ženu i ne treba da živi, svi smo svjedoci da je muškarac muškarac, žene žive u ubjeđenju da njihov muž je svetac, e tu se grdno varaju, ne kažem da nema izuzetaka, ali mali broj, zato moje gospođe žene najvažniji je mir u kući i porodica na okupu”, samo su neki od komentara koji podržavaju onu hrišćansku “okreni i drugi obraz”.

A u komentarima se pojavio i podatak iz 2018. godine da je Srbija zemlja prikrivenog patrijarhata, na šta su se žene nadovezale:

“Duboko, patrijahalno društvo, gdje ljudi nisu često svjesni o pojmovima samopoštovanja, ljubavi, iskrenom odnosu sa drugom osobom bez uloga. Zato i ne čudi nerazumijevanje osnovnih ljudskih prava, emencipacije žena i slično.”

“Ne mogu da odu i nemaju gdje, pa moraju sebi opravdati zašto ostaju u takvom “braku”, “MUŠKO NE BI BIO DA ODBIJE”! Zatucano, nepismeno, glupo… “

Bilo kako bilo, ovo je velika, kompleksna tema, i mišljenja su izuzetno podijeljena.

Prihvati notifikacije