Kolumne

Živio kralj!

Narod je uvijek kriv svima. Ranije je bio nikakav jer glasa stalno za istu vlast, a sada je kriv jer je većinski glasao za opozicionog kandidata u Banjaluci.

Živio kralj!
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Zato neka zaboravi na tople radijatore, nove kružne tokove, asfaltirane ulice i vodovod.

Izgleda da je najbolje da ne glasamo ni za koga, nego da uvedemo monarhiju. Svi smo kraljevi, kralj je naš. Živjela presveta kruna!

Nije vrijeme šale, ali nije ni šala daleko od istine. Ako će republička vlast da prijeti građanima neke lokalne zajednice svaki put kada izaberu kandidata koji ne pripada istoj partiji koja sjedi u zgradi Vlade, onda više nećemo da glasamo. Nećemo da budemo tačka razdora između lokala i vrha Srpske. Nećemo da budemo separatisti koji Tesliću, Banjaluci ili nekoj trećoj zajednici ne dozvoljavaju da se „integrišu“ u Republiku koju svi toliko volimo. Pa da vidimo kako ćete onda da pričate o „demokratskom kapacitetu Republike Srpske“.

Ovaj put čuli smo riječi Milorada Dodika, ali nemojte se zavaravati da tako ne bi pričao i neko drugi na njegovom mjestu.

Pročitajte još

Rekao je da će pregledati rezultate birališta u Banjaluci. Tamo gdje je pobijedio Stanivuković, građanima će reći da se njemu obrate za rješenje. OK. A onda veli da nova skupštinska većina neće dozvoliti da prođe nijedan Draškov prijedlog, što implicira da nema ništa od rješavanja problema. Kao bonus, Banjalučani su dobili poruku da republička vlast do daljeg obustavlja sve investicije u grad.

Ma koliko neki pokušavali medije da okrive za zlonamjernu interpretaciju izjave lidera SNSD, ona je više nego jasna, bez obzira što ju je autor pokušao prodati pod svoj lični stav.

Zašto je izbore izgubio realno najbolji dosadašnji gradonačelnik iz SNSD? Da li prstom treba upirati u koalicione partnere, vlastitu partiju ili u građane? Na ta pitanja odgovore sigurno već svi znaju u komitetu.

Možda se ponašanje nekih u Vidovdanskoj koaliciji ili pojedinaca u SNSD može nazvati izdajom Igora, ali ponašanje Banjalučana nije ništa drugo nego njihova izborna volja, politički ili lični dug prema nekome.

Svako vrijeđanje Banjaluka će ponovo da kazni. Već za dvije godine. Izvolite.