Politika

Žunić: Garantni fond RS nije ispunio očekivanja, izmjene zakona nova šansa

Šef Poslaničkog kluba SNSD Igor Žunić smatra da Grantni fond Republike Srpske nije ispunio očekivanja zbog kojeg je osnovan.

Žunić: Garantni fond RS nije ispunio očekivanja, izmjene zakona nova šansa
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Tokom skupštinske rasprave o Prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o Garantnom fondu Republike Srpske, Žunić je rekao da predložene izmjene i dopune Zakona o Grantnom fondu daju novu šansu Fondu da dobro radi svoj posao.

Ukoliko rad Fonda u narednom periodu ne bude zadovoljavajući, treba razmišljati o njegovom ukidanju i pronalaženju drugog rješenja – istakao je Žunić.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Željka Stojičić smatra da će predloženi zakon dati novi zamah u radu Garantnog fonda Republike Srpske.

– Treba kontinurano pratiti rad Garantnog fonda u narednoj godini i efekte primjene ovog zakona . istakla je Stojičićeva.

Poslanik PDP Jelena Trivić smatra da Garantni fond Republike Srpske nije ostvario svoju ulogu i da odgovornost za poslovanje Fonda snosi Vlada Republike Srpske.

– Vlada Republike Srpske nema viziju popravljanja stanja u Fondu koji je dobro zakonski osmišljen s ciljem podrške razvoju Republike Srpske – istakla je Trivićeva.

Trivićeva je rekla da je Grantni fond Republike Srpske od početka poslovanja izdao 147 garancija, odnosno mjesečno 1,5 garanciju što je malo.

Šef Poslaničkog kluba SDS Miladin Stanić smatra da rad Grantnog fonda nije donio nikakve pozitivne efekte, te izrazio nadu da će resorno ministarstvo “srediti haos” u ovoj ustanovi.