Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Anesteziolog zarazio 1.300 pacijenata HEPATITISOM C: Tvrde da je narkoman, a sada se postavlja pitanje od kog PODILAZI JEZA

Svijet
Autor:

Foto: Z. Ilić/RAS Srbija

Protiv anesteziologa bolnice u Donauvertu (njemačka pokrajina Bavarska) pokrenuta je istraga zbog sumnje da je u operacionoj sali zarazio 1.300 pacijenata hepatitisom C.

Bolnica pozvala pacijente kojima je dao anesteziju da se testiraju, a od 752 pacijenta, koji su do sada uradili test, 45 je pozitivno.

Ljekar opšte prakse obavijestio je Zdravstvenu službu da je troje njegovih pacijenata zaraženio hepatitisom C dok su se liječili u Bolnici “Donau-Ris”, prenosi Bild.

Ustanovljeno je da su se inficirali preko operacionih instrumenata, a da je osumnjičeni anesteziolog narkoman, koji je sebi ubrizgavao anesteziju.

Njegovi advokati tvrde da nije znao da je zaražen i da je prije dvije godine podvrgnut rutinskoj provjeri, kada je bio negativan. Infekcija hepatitisom C otkrivena mu tek ove godine.

Tužilaštvo u Augsburgu pokrenulo je istragu protiv njega zbog nanošenja tjelesne povrede, a kako saznaje Bild, za sada još nije utvrđeno da li je djelovao s predumišljajem, prenosi Blic.

(focus.de / M.A.)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO