Zabava

BILA JE PRELIJEPA BALERINA Ona je bila prva žena Radeta Šerbedžije, ali nevjerstva su uništila njihov brak

Rade Šerbedžija danas je u braku sa Lenkom Udovički, sa kojom ima troje djece- Milicu, Ninu i Vanju.

BILA JE PRELIJEPA BALERINA Ona je bila prva žena Radeta Šerbedžije, ali nevjerstva su uništila njihov brak
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ipak, malo ljudi zna da je Rade sa samo 23 godine ludo volio jednu balerinu koju je i oženio, a sa njom je poslije dobio dvoje djece.

Naime, Rade Šerbedžija je sa samo 23 godine oženio prelijepu balerinu Ivanku iz Zagreba koja je čim su se vidjeli, ukrala njegovo srce. Ipak, taj brak nije opstao uprkos velikoj ljubavi.

Rade je u to vrijeme počeo da stiče veliku popularnost, a samim tim su počele da ga obožavaju i pripadnice ljepšeg pola.

Oboje su tek napunili 23 godine i bila je to prava a mladalačka ljubav. On je odmah dobio angažman u gradskom pozorištu “Gavella” u kojem je igrao Šekspirovog “Hamleta” i “Ričarda Trećeg” , a ona je postala plesni koreograf u Zagrebačkom pozorištu mladih.

Rade i Ivanka Cerovac sa dečicom.Kako su lepi bili, moj bože…

Posted by Ljiljana Gisic on Tuesday, August 28, 2018

Rade i Ivanka su u braku dobili dvoje djece Danila i Luciju. Ipak, kako je rasla njegova slava, tako je sredinom osamdesetih njegov brak počeo da se urušava. U pjesmi “Hamlet mašina”, koju je napisao 1992. godine, priznao je svoju krivicu. Opisao je to u stihovima o “veš-mašini” koju je nakon vjenčanja kupio svojoj balerini.

– Iskra ili Olimpija, tako se nekako zvala i uredno i vrijedno prala, zatim se već kod mojih prvih sitnih nevjerstava počela kvariti… – napisao je Rade. Razveli su se 1987, a prvoj supruzi posvetio je zbirku pjesama u kojoj je napisao da “od nas ništa nije ostalo osim dvoje odrasle djece koja nas svojim životima uvjeravaju da sve to nije bio tek san i privid”, piše Blic.

Bivši supružnici ostali su prijatelji i nakon razvoda i tako je ostalo sve do 2010. godine kad je Ivanka Cerovac iznenada preminula od moždanog udara u 63. godini života.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu