Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na
Link je kopiran

Blickrig i bauštel

Kolumne
Autor:

Foto EPA, RAS arhiva

Samo politički idiot može iz političkog mulja BiH da ode na raport Angeli Merkel, da se tamo ništa ne dogovori, a onda izjavi: „Ostavili smo korektnu sliku u Berlinu“. Upravo to smo čuli od jednog od članova Predsjedništva BiH nakon sastaka sa njemačkom kancelarkom.

Da li je korektno treći put ići u Njemačku bez ikakvih rezultata osim kilavog odgovora na Upitnik EU? Da li je korektno klimati glavom pred Merkelovom, a mjesecima nemati nikakvog pomaka oko Izbornog zakona? Ima li išta korektnije od prijetnje trećim entitetom u BiH i blokadom u formiranju institucija nakon izbora? Ili je, možda, korektnost to što Predsjedništvo više od godinu dana ne može da donese nijednu važniju odluku?

Šta tek reći za odbranu Erdoganovog mitinga u Sarajevu, onog istog Erdogana čije skupove je zabranila cijela civilizovana Evropa, uključujući i Njemačku?! Začin na cijelu priču bio je dovođenje u isti rang „prijatelja BiH“, turskog predsjednika, sa domaćicom skupa u Berlinu, najmoćnijom državnicom na svijetu.

Za nadati se da je Njemačka shvatila da sa ovakvim političarima iz BiH više nema pregovora i da će političkim „blickrigom“ presjeći sve njihove bljuvotine i mreže laži koje narodu odavno prodaju kao jedinu ispravnu politiku. Sve to pod uslovom da BiH zaista želi u EU.

U suprotnom, molimo Merkelovu da idući put ne dozvoli političarima iz BiH da se vrate u Sarajevo, već da im izda radnu dozvolu za rad na nekom bauštelu na sjeveru. Kao i hiljadama Srba, Hrvata i Bošnjaka koji su iz BiH pobjegli u „švabiju“ upravo zbog takvih kao što su oni.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO