Hronika

BRUTALNO PRETUČEN MALOLJETNIK U BANJALUCI Oglasila se direktorka škole i otkrila mogući UZROK OKRŠAJA

 Učenik devetog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Boriku koga su juče napala trojica napadača sa bejzbol palicama i fantomkama na glavama ima blaži potres mozga, zadržan je na liječenju na UKC, ali nije životno ugrožen, rekla je direktorka ove obrazovne ustanove Tatjana Vilendečić.

BRUTALNO PRETUČEN MALOLJETNIK U BANJALUCI Oglasila se direktorka škole i otkrila mogući UZROK OKRŠAJA
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Kako je istakla, ona se od ponedjeljka nalazi na ekskurziji sa učenicima osmog razreda, ali je u stalnom kontaktu sa razrednicom dječaka, kojoj je ove informacije prenio njegov otac.

Navela je da je najvjerovatniji uzrok ovog napada sukob navijačkih grupa i neka vrsta revanšizma.

– Meni je trenutno sad najvažnije da je on stabilan,a mi ćemo dalje istražiti šta se desilo – rekla je Tatjana Vilendečić.

Pročitajte još

Rekla je da se napad na učenika desio juče, u vrijeme velikog odmora,u blizini škole,između supermarketa i autobuske stanice, a brutalni napad su zaustavili zamjenik direktora škole i jedan od roditelja čije dijete ide u ovu školu .

Kako se nezvanično priča, napadači su pripadnici navijačke grupe Lešinari, a i sam učenik je navijač. Uzrok su te neke navijačke strasti,a ja ne znam kako bih ovo nazvala ili kvalifikovala,to je daleko od navijačkih ili bilo čega što miriše na sport, kaže Vilendečićeva.

Dodaje da je u stalnom kontaktu sa školom, posebno sa svojim zamjenikom koji se i našao na licu mjesta i razdvojio napadače od učenika, pišu Nezavisne novine.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu