Hronika

“Cijela uža porodica se okupila da ga isprati” Otkriveni novi detalji kobnog odlaska nestalog Srbina u Grčkoj

Radovan Juračić (44) iz Kikinde, kojem se od 29. maja svaki trag gubi u Grčkoj, trebao je dan ranije da pođe autobusom iz Kikinde za Novi Sad, ali je taj popodnevni polazak otkazan. Kako Informer saznaje, nestalog Kikinđanina je do Novog Sada kolima prevezao njegov očuh Ivan Markov, jer je Radovan insistirao da iz Srbije krene baš 28. maja.

Potraga za nestalim Radovanom Juračić
FOTO: DRUSTVENE MREZE/SCREENSHOT

Neke znakove pored puta koje nam život postavlja, možemo da vidimo ili ne vidimo, i tumačimo kako želimo. Da li je otkazivanje podnevnog polaska autobusa iz Kikinde za Novi Sad, odakle je nestali Radovan pošao za Atinu, bio znak da uopšte ne kreće na put? Prema riječima dobro obaveštenog izvora, Radovana je očuh odgovarao da krene tog dana u Grčku, prenosi Blic.

– Bila je to nedjelja, 28. maj. Ivan mu je rekao da pođe na put neki drugi dan, kao da mora baš sada, kada je već otkazan autobus za Novi Sad. Međutim, Radovan nije želio ni da čuje za to. Uzvrpoljio se, unervozio, kazao je da bilo kako treba da stigne do Novog Sada. Odgovorio je da ima zakazan razgovor za posao i da mora da stigne na ostrvo Kos u dogovoreno vrijeme. Ivan je onda Radovana kolima odbacio do Novog Sada, odakle je u 15 časova krenuo autobusom za Atinu. Tamo se ukrcao na kobni brod – kaže izvor.

Pročitajte još

Iako je već par puta odlazio na ostrvo Kos kod svog kuma gdje je nalazio sezonske poslove, kao dobar elektroničar i električar, nestalog Kikinđanina je iz Kikinde, kao nikada do sada ispratila gotovo cijela uža porodica.

– Svi su došli na autobusko stajalište. Majka Radoslava vozila je bicikl i vidjelo se da je žurila, sreo sam je u prolazu. Rekla mi je da ide da isprati sina Radovana koji polazi iz Kikinde za Novi Sad, odakle će ponovo autobusom za Atinu, pa brodom do ostrva Kos. Cijela uža porodica se okupila da ga isprati – ističe sagovornik.

On navodi da je Kikinđanin dobro poznavao uslove plovidbe, naročito mehaniku feribota kojim je plovio, jer je ranijih godina održavao motore na jednom od njih.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije