Hronika

Porodica nestalog Srbina u očaju: Supruga moli za pomoć u pronalasku čovjeka kome se gubi svaki trag u Grčkoj

Grčka intenzivno traga za državljaninom Srbije Radovanom Juračićem koji je nestao kada je navodno iz Atine brodom krenuo do ostrva Kos.

Žena nestalog Radovana Juričića
FOTO: KURIR TV/SCREENSHOT

Radovan je 28. maja otputovao autobusom koji je iz Srbije ka Atini. Zatim je 29. maja trebalo da se ukrca na putnički brod u luci Pirej. Međutim, od tada mu se gubi svaki trag. Njegov nestanak prijavila je porodica.

Juračićeva žena kaže da su kontaktirale policiju, i da daju sve od sebe.

– On se javio sa broda da je ušao na brod i da će se javiti ujutru kad stigne na Kos, međutim to se nije desilo. Pomaže nam Srpska ambasada u Grčkoj. Čovjek iz amabasade je u kontaktu sa policijom, oni su angažovani, pretražuju kamere, spisak putnika na brodu, Telekom Srbija je poslala zahtjev za odobrenje da mu uđu u trag u telefon. Javila nam se grčka novinarka iz njihove emisije u kojoj će biti sve o njihovom nestanku, tako da uglavnom sve što smo mogli i što je u našoj moći, policija, Interpol, sve – kaže zabrinuto Juračić.

Pročitajte još

Kada su kontaktirale brod na koji se navodno ukrcao, rekli su im da nemaju ovlaštenje da daju spisak putnika, ali da će ga dati policiji.

– Želimo da kažemo da ako ga je neko vidio da nam se jave, svaka pomoć je dobrodošla. Nadam se da će ga neko vidjeti i da će nam javiti, a ako bilo šta čuju da nam jave – rekla je Juračić , rasplakavši se, piše Kurir.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije