Politika

Cvijanovićeva nakon što su se Dodik i Lukić našli pred Sudom BiH “Pokušaj političkog progona i napad na Ustav Srpske”

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da je jasno da je proces protiv predsjednika Srpske Milorada Dodika i v.d direktora Službenog glasnika Miloša Lukića u Sudu BiH pokušaj političkog progona i napad na Ustav Republike Srpske.

željka cvijanović srpski član predsjedništva bih
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obavljao je svoje ustavne obaveze onako kako je to propisano. Nema niti jednog mjesta u kojem piše da bilo koji visoki predstavnik, pa čak i možda legalno izabran, da može da nameće i mijenja zakone. Ovo je nečuveno – kaže Cvijanovićeva.

Navodi da je nečuveno da jedan neizabrani stranac donosi i mijenja zakone, a onda na osnovu tih svojih izmjena, nekoga procesuira.

Pročitajte još

– Ovo će usložiti određene odnose u BiH. Ovdje su Šmit i određena grupa ambasadora, koji doprinose nerazumijevanju. Osokoljavaju jednu stranu, umjesto da budu na usluzi svima u BiH – istakla je Cvijanovićeva.

Dodaje da takvi ljudi donose razdore i kroz ovakve torture pokazuju šta je njihov krajnji cilj, piše RTRS.

Podsjećamo, ročište na kojem su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i v.d direktora Službenog glasnika Miloš Lukić trebalo da se izjasne o krivici, a po optužnici za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita je završeno. Dodik i Lukić se nisu izjasnili o krivici, navodeći da ne razumiju optužnicu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu