Magazin

Djevojka pojela sladoled pa završila u Hitnoj "Dobila sam osip koji se iz dana u dan širi po cijelom tijelu" (VIDEO)

Srpska TikTokerka Katarina nedavno je morala da se obrati ljekarima zbog neprijatnosti koje je doživjela kada je, po njenim riječima, pojela sladoled.

Djevojka pojela sladoled i dobila osip
FOTO: KATARINA.ZZZ/TIKTOK/SREENSHOT

Naime, na svom TikTok profilu, Katarina je snimila video u kom je objasnila šta joj se dogodilo nakon što je pojela sladoled apelujući da obavezno pazimo šta kupujemo. Naime, kako je objasnila, par sati nakon pojedenog sladoleda primjetila je alergiju zbog koje se obratila ljekarima.

Na video snimku u kom je pokazala svoju alergiju koja se najprije pojavila na licu, a potom proširila po cijelom tijelu, Katarina je, kako je rekla, završila u Urgentnom.

– Pojela sam sladoled, a moja pretpostavka je da mu je istekao rok trajanja, čim je ovoliko jaka alergija u pitanju. Otišla sam Urgentni, bila na infuziji i dobila svašta nešto. Mislila sam da će proći, ali kao što vidite, sve je gore i gore. Kad sam se jutros probudila, vidjela sam da se proširilo po cijelom tijelu. Posljednji snimak je blaga reakcija, a sad je još gore. Dobila sam još dvije injekcije i pratim situaciju. Molim vas gledajte rokove trajanja i gdje šta kupujete – objasnila je.

Pročitajte još

Možda ipak nije od sladoleda?

Snimak je brzo postao viralan, a mnogi korisnici TikToka napisali su joj da je možda riječ o nekom sastojku u sladoledu na koji je alergična.

“Da nije neki sastojak iz tog sladoleda odgovoran, a ne istek roka i da li si sigurna da je istekao rok?”, “Ovo nije zbog roka trajanja. Da je to u pitanju, posljedice bi bile drugačije, ovo je alergija. Moj savjet je da uradiš alergo test, brz oporavak”, savjetovali su je neki.

@katarina.zzz

Obratite paznju da ne prodjete kao ja

♬ original sound – IDJVideos

Na njihov savjet, Katarina je odgovorila da je i sama pomislila na to, međutim ni ona ni ljekari ne znaju o čemu je riječ.

Ipak, mnogi su i dalje bili uporni da joj objasne da alergija nije od sladoleda.

“Reakcija na istekli rok bilo kog proizvoda je povraćanje, bolovi u stomaku i želucu… Klasična alergija na voće”, “Vrlo vjerovatno nema nikakve veze sa sladoledom, ispitaj malo bolje namirnice koje si jela tih dana”, “Dobila sam isto tako na neopranu jagodu. Mjesec dana trajalo”, “Isto sam imala, trajalo je nedjelju dana, nikad nismo saznali od čega je, doktorka mi je rekla da pijem 5 litara vode, da izbacim alergen iz tijela”, “Urtikarija, upravo je liječim” pisali su mnogi.

Čak i u zamrzivaču, sladoled je namirnica koja ne može vječno da traje, već obrnuto – ima veoma kratak vijek trajanja, a pokvareni sladoled možete prepoznati po tamnijoj boji i kiselom ukusu, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije