Politika

Dodik pohvalio Lukašenka: Čovjek koji je pokazao svoje vođstvo u teškim uslovima

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik poručio je da je uvijek velika čast da razgovara sa predsjednikom Bjelorusije, Aleksandrom Lukašenkom.

Aleksandar Lukašenko i Milorad Dodik
FOTO: PREDSJEDNIK RS

Dodik za Lukašenka kaže da je “čovjek koji je, bez sumnje, pokazao svoje vođstvo i sposobnost da uspješno vodi svoju zemlju u teškim uslovima raspada bivšeg SSSR, perestrjke, a sada sukoba u Ukrajini”.

– Bilo je zanimljivo čuti njegovo iskustvo i, naravno, razgovarati o svim pitanjima vezanim za našu potencijalnu saradnju – rekao je Dodik u intervjuu za Bjelorusku televiziju.

Dodik je rekao da je imao priliku da zahvali Aleksandru Lukašenku na saradnji u svim oblastima, a posebno u oblasti zdravstva.

Razgovarano je i o saradnji u oblasti industrije, navodi predsjednik Srpske.

Pročitajte još

– Nabavićemo opremu u vrijednosti od 10 miliona dolara. Električni autobusi vaše proizvodnje i poljoprivredne mašine su nam već dobro poznati, našem tržištu. Tako da smo uspostavili kontakte u ovoj oblasti. Nadam se da ćemo nastaviti da radimo u oblastima obrazovanja, turizma, farmaceutske industrije, u svim oblastima o kojima je bilo riječi – zaključio je Dodik, piše RTRS.

On je još naveo da ne vjeruje Zapadu, ali i da je Srpska još ozbiljnije prevarena “Dejtonskim sporazumom”.

– I sada oni kroz sporazum promovišu nešto svoje, a ne poštuju sam sporazum – rekao je Dodik za bjelorusku televiziju.

Intervju predsjedsjednika Republike Srpske možete pogledati OVDJE.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu