Društvo

Episkop Fotije objavio pjesmu posvećenu Kijevskoj Lavri "To što vidimo danas tamo, može doći sutra i ovamo"

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije objavio je novu pjesmu posvećenu Kijevskoj Lavri, u kojoj je poručio da ona predstavlja simbol sveopšteg stradanja pravoslavlja i da je posebna meta zapadnim moćnicima.

Episkop Fotije
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Kijevska Lavra je simbol sveopšteg stradanja pravoslavlja i to što vidimo danas tamo, može doći sutra i ovamo, jer te bezakone horde, gdje god ih pošalju, tu će i rušiti, stih je iz pjesme “Pocrnjeli krstovi”.

U pjesmi koja je objavljena na stanici Eparhije zvorničko-tuzlanske, vladika Fotije naveo je: “I kada razbojnici u svetoj Kijevskoj Lavri služaše, krstovi na kupolama hramova pocrniše, da ti razbojnici nisu Hristovi, pokazaše cijelom svijetu pocrnili krstovi”.

– Ovo znamenje javno pred svima od Boga bi, da bi oni koji oči imaju mogli da vide, i da se svi postide, i veliku sveštenu Lavru zaštite od bezakonika, od bezbožnika, koji dođoše svojim kopitama svetinju da razruše, nju, koja već hiljadu godina na tom mjestu postoji, pobjedu svjetlosti nad tamom svjedočeći – poručio je episkop zvorničko-tuzlanski Fotije.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu