Društvo

Episkop Fotije pozvao Srbe da čuvaju vjeru i porodicu "NATO je odredio da je pravoslavlje njegov protivnik"

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije izjavio je danas da je potrebno mnogo činiti na tome da se Srbi ujedine dok imperije rade na demontiranju Republike Srpske.

Episkop Fotije
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Rade na tome da Republika Srpska postane ljuštura bez imovine i bilo kakvih ovlaštenja. Da ostane mrtvo slovo na papiru. To nije problem jednoga čovjeka ili jedne partije, to je problem svih, cijelog naroda, čak i Crkve – rekao je vladika, besjedeći na praznik Svetih apostola Petra i Pavla u hramu u Vrućici.

Episkop Fotije je pozvao Srbe da čuvaju vjeru i porodicu od zapadnjačkih alternativa poput rodne teorije.

– Ako to treba da prihvatimo i ako je to cijena novog i boljeg života, onda smo zaista dostojni svoje sudbine, kad nismo uspjeli da prepoznamo i vidimo obmanu – rekao je vladika.

Pročitajte još

Vladika Fotije je ocijenio da se u duhovno raslabljeno vrijeme sve relativizuje i da je pravoslavlje na udaru mnogih.

– Najtragičnije je ovo što možemo čuti danas je da je NATO, vojna organizacija, vjerovatno trenutno najjača na svijetu, odredila da je pravoslavlje njen protivnik. Pravoslavlje!? To su mnogi njihovi generali govorili u Evropi. A pravoslavlje ima ovo što imam sad u ruci – Krst i Jevanđelje. To je naše oružje – poručio je episkop zvorničko-tuzlanski.

Prema njegovim riječima, takvima smeta istina i smeta im što pravoslavlje neće da prihvati lažne religije, lažni ekumenizam, lažna učenja.

– Zato pokušavaju da pokore pravoslavne narode. Da ih pokore vojno, duhovno, na svaki mogući način. Žele da nas iskorijene, da nas raskorijene. Zato je potrebno da u ovom trenutku budemo jedinstveni – poručio je vladika Fotije.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu