Društvo

"Koliko još treba nabrajati da naše glavešine čuju, jer o svemu oni odlučuju" Episkop Fotije u novoj pjesmi poslao jasnu poruku Srbima

Najnovija pjesma Njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija “Za Svetosavski život” odiše pastirskom brigom za srpski rod, koji u ovim vihorima i nedaćama istorije, žudno iščekuje riječ svoje Crkve, kako bi razumjeli dešavanja u kojima su zatečeni i o kojima se mali čovjek ništa ne pita a ruši mu se zdrava porodica, dom, oduzima tradicija i sve u šta je do skora vjerovao.

Episkop Fotije
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Mi Srbi smo za Život- jer smo za Hrista, mi smo za svjetlost, a protiv tame, Srbi su za Boga, za dobro, a ne za zlo kojim nas mame, ovim stihom počinje duhovna pjesma koja je objavljena na sajtu Eparhije zvorničko-tuzlanske.

I ovom pjesmom, tim i takvim ljudima se obraća episkop Fotije, da ih utješi i podrži da ne odustaju od svojih krsnih slava, svojih Svetitelja i vrijednosti koje su im vijekovima temeljile život.

– Oni koji kažu da su za EU, jesu li za pedofiliju, jesu li za promjenu pola, da im unuk ode u školu a kao unuka se vrati, jesu li za gej parade, gdje ljudskog poštenja, stida i srama nestade? Jesu li za legalnu drogu, javne ulice prostitucije, karnevale Gomore i smrad? – pita u pjesmi vladika Fotije.

Pročitajte još

U pjesmi, Episkop Fotije se obraća i onima koji trenutno imaju zemaljsku vlast da se njihova pita, obraća im se sa nadom i vjerom da će da dopre do njih ova molitva i upozorenje koje je na tragu lazarevskom – da je zemaljsko za maleno carstvo, a Nebesko uvijek i dovijeka.

– Koliko još treba nabrajati da naše glavešine čuju, jer o svemu oni odlučuju, a brzo zaboravismo sirene, podrume i EU tomahavke, i osiromašeni uranijum koji samo 45.000 godina zrači, i sve drugo,i mnogo gore, da nas od Crne Gore i bratske Rusije odgovore, i povedu nas putem koji u bespuće vodi – ovim stihom završava pjesmu ovaj arhijerej Srpske pravoslavne crkve.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu