Društvo

Evropski dobrovoljni penzijski fond nagradio povjerenje svojih članova

Predstavnici Evropskog dobrovoljnog penzijskog fonda, prvog i još uvijek jedinog dobrovoljnog penzijskog fonda u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, uručili su poklone trima javnim ustanovama - kolektivima Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Živinicama kod Kneževa, Srednje stručne škole "Janja" kod Bijeljine i Narodne biblioteke "Jovan Dučić" u Kalinoviku.

Evropski dobrovoljni penzijski fond nagradio povjerenje svojih članova
FOTO: EVROPSKI DOBROVOLJNI PENZIJSKI FOND

Pokloni su dodijeljeni na osnovu kriterijuma prosječne uplate članova fonda iz sektora prosvjete i kulture.

– Analizirajući uplate po organizacionim jedinicama budžeta, primjetili smo da postoje poslovni subjekti gdje su prosječne uplate članova dosta više u odnosu na opšti prosjek njihovog penzijskog plana, što znači da su nam zaposleni u tim institucijama ukazali dodatno povjerenje. Ideja je bila da takve kontaktiramo, saznamo šta im to najviše nedostaje u radu, te da im doniramo prigodan poklon, u znak zahvalnosti. Donirali smo dva desktop računara, projektor i tablet, te police za knjige. To je simboličan, ali njima značaj poklon i drago nam je da smo uspjeli u namjeri da makar malo olakšamo i podržimo njihov rad – rekao je Zdravko Zečević, v.d. izvršnog direktora Društva za upravljanje Evropskim dobrovoljnim penzijskim fondom.

U Evropski dobrovoljni penzijski fond iz kolektiva OŠ ,,Vuk Karadžić” Živinice kod Kneževa je uključeno 29 radnika koji su zaposleni na neodređeno vrijeme.

FOTO: EVROPSKI DOBROVOLJNI PENZIJSKI FOND
FOTO: EVROPSKI DOBROVOLJNI PENZIJSKI FOND

– Za štednju smo se odlučili nakon razgovora s predstavnikom EPF-a vodeći se činjenicom da je sadašnjost temelj budućnosti, a zahvaljujući podršci Vlade Republike Srpske, te vjerujući ljudima koji rukovode društvom. Prijatno smo iznenađeni poklonom. To smo shvatili kao zahvalnost kredibilnih ljudi za ukazano povjerenje, tj. vjeru u njih kao i temelj za dobru saradnju koju ćemo znati cijeniti i nastaviti. Dva računara koje smo dobili će biti u centralnoj školi Živinice i PŠ Javorani, a služiće nam za elektronski dnevnik te bolju konekciju učenika, roditelja i nastavnika – rekao je Anđelko Ćelić, direktor ove škole.

Iz Srednje stručne škole “Janja” kod Bijeljine u EPF su uključena 34 zaposlena. Oni smatraju da štednja u Evropskom dobrovoljnom penzijskom fondu predstavlja veliku sigurnost, a u budućnosti i dodatne prihode. Direktor ove škole, Aleksandar Matić izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost za uručeni poklon – projektor i tablet.

– Poklon koji smo dobili od Evropskog dobrovoljnog penzijskog fonda u mnogome će doprinijeti poboljšanju i unapređenju nastavnog procesa, jer smo ovim dobili jedan novi i zanimljiviji način prezentacije i predavanja, na veliko zadovoljstvo nastavnog kadra i učenika – rekao je on.

FOTO: EVROPSKI DOBROVOLJNI PENZIJSKI FOND
FOTO: EVROPSKI DOBROVOLJNI PENZIJSKI FOND

“Ozbiljan i odgovoran odnos svakog pojedinca prema budućnosti podrazumijeva štednju”, stav je zaposlenih i u Narodnoj biblioteci u Kalinoviku. Dobri uslovi i sigurna štednja, ponuđeni od EPF-a, bili su razlog koji je opredijelio sve zaposlene u Narodnoj biblioteci da iskažu svoje povjerenje i postanu članovi dobrovoljnog penzijskog fonda:.

– Kada smo postali članovi fonda nismo znali da u svom poslovanju EPF njeguje i društvenu odgovornost prema članovima tako da smo bili prijatno iznenađeni i obradovani poklonom – policama za knjige. Zahvalni smo EPF-u na ovom poklonu koji je odabran prema našoj iskazanoj želji za potrebe biblioteke. Biblioteka je živi ogranizam koji se stalno širi unošenjem novih knjiga, uvijek nedostaje prostora i polica, tako da je ovim poklonom dat značajan doprinos uređenju ovog malog „knjižnog raja“ – Narodne biblioteke u Kalinoviku – naveli su oni.

FOTO: EVROPSKI DOBROVOLJNI PENZIJSKI FOND
FOTO: EVROPSKI DOBROVOLJNI PENZIJSKI FOND

– Povjerenje u Evropski dobrovoljni penzijski fond raste iz dana u dan. Prošla godina je bila teška i zahtjevna na mnogo načina, a posebno finansijsko, i zato nam je neizmjerno drago kada vidimo da smo uspjeli u namjeri da probudimo svijest o važnosti štednje za treće doba. Ovaj put smo stavili fokus na prosvjetu i kulturu i zaposlene u ovom sektoru odlučili nagraditi za povjerenje koje su nam ukazali. Nastavljamo da aktivno sprovodimo planiranu strategiju čiji je važan dio edukacija i promocija razumijevanja značaja štednje za treće doba. Ovo je i dalje najjeftiniji zakonski način nagrađivanja zaposlenih za njihovu angažovanost i lojalnost poslodavcu. Opredjeljenje za organizovanje penzijskog plana je dobrovoljno i isključivo je volja poslodavaca i njihov način da pokažu da vode brigu o zaposlenima. Zaposleni – članovi fonda su ti koji na kraju dana imaju novac na svom ličnom računu u fondu, koji je njihov lični kapital za bezbrižno treće doba – rekla je Gordana Drobnjak, direktorka Društva za upravljanje Evropskim dobrovoljnim penzijskim fondom.

VIše informacija o ovoj aktivnosti možete pronaći na sajtu www.epf.ba.

A.E.

Prihvati notifikacije