Politika

(FOTO) DODIK OPLEO PO ŠMITU "Ili je lud ili navikao da ima posla s takvima koji bi sve dali za fotelju"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je BiH potrebna vladavina prava, a ne bezakonja. Dodik je naveo da prijetnje koje su juče došle iz OHR, i to od nelegalnog stranca, neće zastrašiti nikoga u Republici Srpskoj nego samo pokazuju da je sve što je uradila Srpska ispravno.

Milorad Dodik
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Istakao je da su to juče pokazali i svi koji su došli pred neustavni sud i dali mu podršku.

-Imate jednog ilegalca koji je pokrenuo ovu farsu i na dan tog lažnog montiranog procesa kaže da se ne bi uplitao, a upliće se, i to samo tako, sve s prijetnjama. Ukoliko su ta njegova “očekivanja” od mene o kojima priča da ću pristati da razgovaram s nekim ko je nelegalan i na taj način izrazim nepoštovanje institucijama Srpske i zapečatim njenu sudbinu, samo da bih se oslobodio ovog procesa, onda mora da je lud ili je navikao da ima posla s takvima koji bi sve prodali za fotelju – naveo je Dodik.

Poručio je da je on danas predsjednik Srpske samo zato što to tako kaže srpski narod.

Politika koju vodim je srpska, ali i politika koja poštuje Ustav i zakone, i to je politika koju srpski narod koji me je izabrao podržava. Zato nikada nisam i neću razmišljati o ličnom komoditetu, nauštrb onog što narod od mene očekuje – naglasio je Dodik na platformi “Iks”.

Rekao je da niko u Srpskoj neće ići protiv Ustava i protiv zakona.

-PIK može da dogovara šta hoće, Šmit će na Sudu morati da objasni mnoge stvari. Prijetnjama mojom političkom izolacijom ne može sakriti da nema potvrdu imenovanja i da ga pred sudom javnosti ne može zaštititi ni Amerika – naglasio je Dodik.

Pročitajte još

Kroz ovaj lažni proces, dodao je on, javnost u Srpskoj i BiH vidjeće sve činjenice.

Pokrenuli su suđenje Srpskoj, ali na kraju presudiće BiH. Srpska želi BiH u EU, zato i želimo da nelegalni stranac ode. Potrebna nam je vladavina prava, a ne bezakonja. Budućnost BiH su ugrozili stranci, vrijeđajući nam inteligenciju i pred našim očima rušeći pravo i pravdu, namećući silom čovjeka koji nema nikakvu potvrdu, a ovdje bi da komanduje i kažnjava legalno izabrane predstavnike – rekao je Dodik.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije