Hronika

Hladnokrvno ubijao, pa pokušao da se opravda: Monstrumu iz Mladenovca i njegovom ocu produžen pritvor (FOTO)

Apelacioni sud u Beogradu produžio je po prijedlogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu pritvor Urošu B. i njegovom ocu Radiši B. za još tri mjeseca.

Pucnjava u Mladenovcu
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ, DRUŠTVENE MREŽE, EPA/ANDREJ ČUKIĆ / RINGIER/COMBO

Uroš se sumnjiči za krivična djela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodna, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Uroš Blažić uhapšen u automobilu
FOTO: MUP

Osim Uroša, u pritvoru se nalazi i njegov ujak G. G., njegov otac Radiša B. i brat od ujaka B. G.

Otac negirao djelo

Radiša B., Urošev otac, saslušan je 11. maja u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu. Radiši se na teret stavlja krivično djelo – nedozvoljeno držanje oružja i stavljanje u promet eksplozivnih materija. On je ovo krivično djelo negirao prilikom saslušanja.

Radiša se sumnjiči da je u objektima u kojima stanuje držao veću količinu oružja i municije i vozilo koje je njegov sin koristio prilikom višestrukog ubistva u Malom Orašju i Duboni.

Prilikom pretresa objekta koje koristi osumnjičeni Radiša, nađeno je nekoliko stotina metaka različitog kalibra, punjenje za municiju, jedan pištolj i jedan revolver kao i 850 grama baruta koji predstavlja eksplozivnu materiju, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih dijelova za vatreno oružje.

Zaprijećena kazna od dvije do 12 godina zatvora

Pritvor je predložen i određen zbog opasnosti da će ponoviti djelo, uticaja na svjedoke i uznemirenja javnosti. Za krivično djelo koje se Radiši stavlja na teret zaprijećena je kazna zatvora od dvije do 12 godina.

Hladnokrvno ubijao, pa pokušao da se opravda

Podsjetimo, svoj krvavi pir Uroš je započeo u selu Malo Orašje. On je, kako se sumnja, iz automatske puške i pištolja ubio Marka M. (18), Aleksandra M. (18), N. M. (15), Lazara M. (20), Nemanju S. (21) i Petra M. (20) koji je kasnije podlegao povredama, piše Blic.

Pročitajte još

Uroš je nakon pucnjave u Malom Orašju sjeo u automobil i krenuo u selu Dubona koje se nalazi desetak kilometra južno od Orašja. Tamo je ubio policajca Milana, njegovu sestru Kristinu i njihovog prijatelja Dalibora.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije