Hronika

Izvor blizak istrazi iznio jezive tvrdnje: Dječak ubica prije masakra sjedio na zidiću ispred škole i smišljao plan

Kosta Kecmanović (13), dječak ubica koji je počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbjeđenja Dragana Vlahovića, kako se nezvanično saznaje od izvora bliskog istrazi prije nego što će počiniti nezapamćen zločin sjedio je na zidiću ispred škole.

Pucnjava u Beogradu u školu
FOTO: OLIVER BUNIĆ, SNEŽANA KRSTIĆ / RINGIER

Sjedio na zidiću ispred škole

Kako im je ispričao izvor blizak slučaju, prije nego što će zakoračiti u školu, a kasnije izvaditi pištolj i sijati smrt dječak ubica je proveo par minuta sjedeći ispred škole na zidu, kako bi u glavi složio čitav plan.

– Sjedio je ispred, jedno pet-šest minuta, ko zna šta mu se vrzmalo po glavi, vjerovatno je razmišljao, da li da počini ono što je i naumio – objašnjava sagovornik portala Republika.rs.

Hapšenje ubice dječaka
FOTO: OLIVER BUNIĆ / RINGIER

Kako kaže, nije se ponašao niti je bilo šta moglo odati, da će počiniti zlo, i zaviti porodice svojih dojučerašnjih prijatelja u vječnu crninu.

– Imao je običaj da prije škole, ako stigne ranije sjedne tu i sačeka drugare, to jutro je također sjedio, ali sam, ponašao se kao i svaki put, normalno. Gledao je u telefon, ustao, ušao u školu, a onda su se začuli pucnji – kaže njihov sagovornik.

Pročitajte još

Ključni momenat

Ključni momenat je bio kada je izašao radnik obezbjeđenja škole “Vladislav Ribnikar” Dragan Vlahović i pozvao ga da uđe kako ne bi zakasnio na nastavu.

– Tada je Kosta prelomio i krenuo u krvavi pohod – kaže izvor.

Da podsjetimo, Kosta Kecmanović je 3. maja u 8.40 časova upao u OŠ “Vladislav Ribnikar” i sa vrata pucao na Dragana Vlahovića, čuvara ove obrazovno-vaspitne ustanove, koji je od posjledica ranjavanja preminuo. Dječak se zatim ustremio na tri djevojčice koje su se zatekle u holu škole i njih je ubio.

Svoj krvavi pohod je nastavio u kabinetu za historiju gdje je čas imalo njegovo odjeljenje. U kabinetu je pucao u učenike i, nastavnicu, šestoro ubio, a predavača Tatjanu Stevanović i još petoro djece ranio, piše Republika.rs.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu