Hronika

JAUCI MAJKE I SESTRE PARALI NEBO Saša Kudra sahranjen UZ GROB svog brata (FOTO)

Ispraćamo našeg Sašu na vječni počinak i put sa kojeg povratka nema do sveopšteg vaskrsenja. Ako kažem da je bio anđeo, sigurno neću pogriješiti.

JAUCI MAJKE I SESTRE PARALI NEBO Saša Kudra sahranjen UZ GROB svog brata (FOTO)
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Rekao je danas sveštenik Jovo Zeljković na sahrani Saše Kudre, koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći.

Šta reći o mladiću kojeg danas ispraćamo? Poznajem Sašu od kada je imao dvije godine, bio je miran i staložen, ako kažem anđeo božji, neću pogriješiti. Imam osjećaj da zaista jedan cvijet sahranjujemo i polažemo u zemlju – rekao je sveštenik.

Njegovu molitvu prekidali su teški jauci Sašine majke i sestre i ostale porodice.

– Šta ću bez Saše, nisi to zaslužio. Dva sina da sahranim, to nema nigdje u svijetu. Mićo, sine, čuvaj brata, otišao je i mlađi od tebe – jecaji su njegove majke koji su parali lokalno groblje u Maglajanima.

Saša je sahranjen uz grob njegovog brata Milana, koji je takođe kao mlad poginuo u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila 2013. godine, kada je udario u autobus.

Sveštenik je rekao da su u jednom trenutku tri mlada života ugašena i da je to velika bol za sve.

– I onaj na Novom Zelandu, ako je čuo, mora mu biti žao ako je čovjek. Ako nas ovakve stvari ne nauče, šta nas onda može naučiti?! Ispraćamo jednu mladost, bio je mezimac i ponos porodice. Bio je radost za sve, za cijelo selo. Svaki rastanak je težak, ali rastanak sa djetetom je najveća bol – poručio je Zeljković.

Jedan od Sašinih drugova u grob je ubacio i loptu Fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Pročitajte još

Osim Kudre, u ovoj teškoj nesreći život su izgubili i njegovi drugovi Milan Golubović (24) i Mišo Vujmilović. Njegov prijatelj Milan biće sahranjen na istom groblju.

Nesreća se dogodila u subotu oko 3.30 na lokalnom putu u mjestu Kukulje kod Srpca. Mladići su se vraćali iz noćnog izlaska iz Srpca, te su izgubili kontrolu nad vozilom i sletjeli s puta.

Mještani koji žive u blizini ispričali su da je udar bio toliko stravičan da ih je sve probudio. Kada su došli na mjesto nesreće tijela mladića su bila oko auta i nisu davali znakove živote.

Zbog ove tragične nesreće danas je u Laktašima dan žalosti.