Politika

Nešić o hapšenju Kapića "Pohvala agencijama koje su spriječile teški teroristički akt"

Povodom informacije o hapšenju Mirze Kapića, koji se dovodi u vezu s terorističkim aktivnostima te sumnjiči za kontaktiranje radikalnih struktura ISIL i planiranje terorističkog napada na islamski vjerski objekat i islamske učenjake, ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić odao je priznanje pripadnicima agencija za sprovođenje zakona.

Nešić o hapšenju Kapića "Pohvala agencijama koje su spriječile teški teroristički akt"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Nešić je pohvalio ove agencije zbog pravovremenog djelovanja i sprečavanja teškog terorističkog akta čije bi posljedice bile nesagledive.

– Istovremeno, zabrinut sam jer se nakon dugog vremena zatišja u Bosni i Hercegovini ponovo bude “spavači” povezani s međunarodnim terorističkim organizacijama. Zato, kako bi svi zajedno mogli da preventivno djelujemo i preduzmemo adekvatne radnje i mjere, zatražio sam da mi u najkraćem mogućem roku dostave informacije kojima raspolažu, a koje se odnose na stanje borbe protiv terorizma, te postojanje i djelovanje bezbjednosno interesantnih lica povezanih sa međunarodnim terorističkim organizacijama i opasnostima za naše društvo. Sprečavanje terorističkih aktivnosti obaveza je cjelokupnog bezbjednosnog sektora – kaže Nešić.

Pročitajte još

 Ministar bezbjednosti ističe da se nada da će Tužilaštvo BiH do kraja istražiti ovo krivično djelo i da će pravdi biti privedeni svi umiješani, ma gdje oni bili.

– Protiv ovakvih zločinačkih djela država mora djelovati i preventivno i represivno, jer niko od nas ne želi da nam se ponove napadi na policijske stanice ili da se, ne daj Bože, dese napadi slični onima koji su se dešavali po Evropi i svijetu. Ova prva varnica nam mora biti signal da spriječimo veći požar – poručio je Nešić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu